szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Milyen dátumokra és határidőkre kell figyelniük a középiskolába, illetve a felsőoktatásba jelentkezőknek, a szülőknek és a diákoknak? Itt a teljes lista.

Január 9.

Eddig pótolhatjátok a hiányzó dokumentumokat a keresztféléves felvételin, amelyekről január 3-ig kaptok hiánypótlási felszólítást. Az adatokat és - egy alkalommal - a jelentkezési sorrendet is eddig módosíthatjátok. Itt olvashattok részletesen a hiánypótlásról.

Eddig a napig kell jelentkezni az ingyenes érettségi felkészítőre, amelyen azok vehetnek részt, akik emelt szintű érettségit szeretnének tenni a 2020-as felvételihez, és nincs tanulói vagy hallgatói jogviszonyuk. A tanfolyamok január 20-án kezdődnek - itt találjátok a részleteket.

Január 17.

Az Arany János Tehetséggondozó Programba tartozó intézmények megszervezik a találkozást a programba jelentkezőkkel.

Január 18.

Ezen a napon 10 órától írják a központi írásbeli felvételi vizsgát a középiskolába jelentkező diákok. Akik ezen alapos okból nem tudnak részt venni, január 23-án 14 órától írásbelizhetnek. Az eredményről február 6-ig értesítik a diákokat, a kiválasztott intézményekbe pedig február 19-ig kell majd jelentkezni. Erről itt olvashattok részletesen, a középiskolai felvételiről szóló összes cikkünket pedig itt találjátok.

Január 23.

Ekkor húzzák a ponthatárokat a keresztféléves felvételin, vagyis ezen a napon derül ki, ki kerül be egyetemre, főiskolára és kezdheti el a képzést februárban. Az előző évek ponthatárairól itt olvashattok, a keresztféléves felvételivel kapcsolatos összes cikkünket pedig itt találjátok.

Január 24.

Ezen a napon ér véget a 2019/2020-as tanév első féléve a közoktatásban, az iskolák január 31-ig fogják értesíteni a diákokat és a szülőket a félévi eredményekről.

Január 28.

A pályázatok benyújtásának határideje az Arany János Kollégiumi Programba.

Január 31.

Eddig a napig adhatják be az Oktatási Hivatalhoz a felmentési kérelmet azok a szülők, akik azt szeretnék, hogy a hatodik életévét 2020. augusztus 31-ig betöltő gyerekük még egy évig az óvodában maradhasson. Itt találjátok a részleteket.

Ilyen lesz a 2019/2020 tanév második féléve: ez az aktuális menetrend

Hamarosan kezdődik a 2019/2020-as tanév második féléve, mutatjuk az elkövetkezendő időszak eseményeit egészen a nyári szünetig bezárólag.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.