szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Jól jönne egy kis plusz pénz, amiből fedezhetitek az egyetemi kiadásaitokat? Még novemberben sincs késő, hogy diákhitelt igényeljetek, a határidő viszont vészesen közeleg.

November 15-ig kell leadnotok az igényléseteket, ha december közepén szeretnétek készhez kapni a kért összeget. A szabad felhasználású Diákhitel1 esetén ez havonta maximum 150 ezer forint lehet, a tandíjra fordítható Diákhitel2 esetén pedig - ahogyan ez a nevében is benne van - annyi pénzről van szó, amennyibe a félévetek kerül.

Fontos, hogy ha egy adott szemeszter közben igénylitek a hitelt, az ugyanúgy öt hónapra érvényes, vagyis az első folyósítás alkalmával visszamenőleg a félév kezdetéig megkapjátok a pénzeteket. A diákhitel igénylésének azonban minden félévben van egy végső határideje. Ha a hitelt ezen határidőket követően igénylitek, akkor csak a következő tanulmányi félévben kaphattok kölcsönt.

A dátumok a Diákhitel1, illetve a Diákhitel2 esetén is megegyeznek. A szabad felhasználású diákhitelről itt, a tandíjra fordítható diákhitelről pedig itt olvashattok részletesebben.

Már igényeltétek az egyik fajta diákhitelt, de szükségetek lenne még némi támogatásra, ezért a másikban is gondolkodtok? Itt megnézhetitek, mikor vehetitek fel ugyanarra a képzésre egyszerre a Diákhitel1-et és a Diákhitel2-t.

Diplomához kötelező a külön megszerzett szóbeli és írásbeli nyelvvizsga egyesítése?

Csináltatok egy középfokú szóbelit, illetve egy írásbelit, de nem egyszerre? Vajon így is elfogadják a diploma kiadásához vagy szükséges külön papírt kérnetek az egyesítésről? Itt a válasz.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!