szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A svájci hatóságok karantént rendeltek el egy lausanne-i elitegyetemen, miután megjelent a koronavírus-járvány a hallgatók között, állítólag az intézmény területén kívüli bulizás miatt.

A svájci Vaud kanton hatóságai közölték, hogy utasították az École hoteliere de Lausanne diákjait, vonuljanak karanténba a kampuszban vagy azon kívül, miután a vírus már túlságosan széles körben elterjedt. "Jelentős gócok tűntek fel számos képzésen, s ez lehetetlenné teszi a célzottabb lezárást. A diákoknak szeptember 28-ig otthon kell maradniuk" - írták.

A közlemény szerint egy előzetes vizsgálat rámutatott arra, hogy "egy vagy több buli volt a gócok eredete". A helyi hatóságok ismét felhívták a figyelmet arra, hogy akik szórakozni mennek, tanúsítsanak "felelősségteljes hozzáállást", viseljenek maszkot, tartsák a távolságot a közösségen belül, kövessék nyomon a kontaktjaikat, illetve ügyeljenek a koronavírus tünetekre.

Ines Blal dékán elmondta, nem támogatták a hallgatókat abban, hogy szemeszterindító bulikat tartsanak, a kampusz területén kívül is, és közölte, hogy fegyelmi vizsgálatot indítottak. Kiemelte, az elmúlt hónapokban felkészültek a "legrosszabb forgatókönyvekre", például egyes kurzusok esetében átálltak a távoktatásra.

Sherif Mamdouh egyetemi szóvivő szerint tizenegy diák koronavírustesztje lett pozitív, azonban egyikük sem szorul kórházi ellátásra. Hozzátette, hogy a karantén által érintett diákok közül mindössze 67-en élnek a kampusz területén, a többiek azon kívül laknak. Az egyetemnek nagyjából 3500 diákja van, most 2500 hallgató kényszerült karanténba.

Számok és statisztikák: ez vár rátok, ha a legnépszerűbb képzéseken végeztek

Kutatási adatok alapján megnéztük, hogy mire számíthatnak a diploma után azok, akik gazdaságtudomány képzési területen végeztek.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!