szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) többek között ezzel az intézkedéssel is az a célja, hogy csökkentse a járványügyi kockázatot, és megóvja a kollégiumba költöző hallgatók egészségét.

Korábban írtunk róla, hogy a hétvégén szárnyra kapott a hír a közösségi oldalakon, miszerint az SZTE vezetői megtiltanák az alkoholfogyasztást a kollégiumok területén. A hírek szerint a döntésről az egyetem körlevélben tájékoztatta a hallgatókat, amiben azt is leírják, hogy az intézkedést megszegőkkel szemben fegyelmi eljárást kezdeményeznek.

Megkeresésünkre az SZTE azt írta: az egyetem legfőbb célja, hogy megakadályozza a koronavírus-járvány terjedését és a gócpontok kialakulását. Ennek érdekében számos intézkedést vezettek be az egyetemi kollégiumok területein is.

A levélben az óvintézkedéseket, amelyek között az is szerepel, hogy "a kollégium területén az alkoholfogyasztás tilos".  De a pontok között van olyan is, amelyik a konyhák használatára vonatkozik. Ez kiköti, hogy a helyiségben egydiejűleg maximum annyi kollégista tartózkodhat majd, amennyi tűzhely van ott.

Arról, hogy milyen további intézkedésre kell számítaniuk a Szegedi Tudományegyetem kolisainak, itt írtunk korábban.

Egyetlen pozitív teszt után hazaküldték a szerb egyetemistát Szegedről

A Szerbiából származó lány azt állítja, hogy a Szegedi Tudományegyetem -, amelyre két év után sikerült felvételt nyernie - megcsináltatott vele egy koronavírus-tesztet, ami pozitív lett. Ezt követően egyből hazaküldték a kollégiumból, ahová előtte pár napja költözhetett be.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!