szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A rendelkezésről szóló körlevél a hétvégén járta be a netet.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kollégistái csak lázmérés és egy egészségügyi kérdőív kitöltése után költözhetnek majd be a diákotthonokba szeptember elején, a külföldi hallgatóknak pedig karanténintézményeket jelöltek ki.

A kollégiumokban idegenek nem léphetnek majd be, emellett a beköltöző- és szintbulik is elmaradnak. Továbbá azt kérik a hallgatóktól, hogy a közös terekben viseljenek maszkot, fokozottan ügyeljenek a higiéniára, és a liftet is egyenként használják. Mindemellett a takarítás is gyakoribb lesz, és minden intézményben több helyen kézfertőtlenítőket helyeznek ki.

A hétvégén azonban újabb szigorításról szóló hírek kaptak szárnyra a közösségi oldalakon: eszerint az intézmény vezetői megtiltanák az alkoholfogyasztást a kollégiumok területén. A hírek szerint a döntésről az egyetem körlevélben tájékoztatta a hallgatókat, amiben azt is leírják, hogy az intézkedést megszegőkkel szemben fegyelmi eljárást kezdeményeznek.

Hivatalos tájékoztatás még nem jelent meg a szabályozásról, ezért az interneten terjedő körlevéllel kapcsolatban megkerestük a Szegedi Tudományegyetemet, amint válaszolnak, beszámolunk róla.

Betiltották a személyes előadások és szemináriumok megtartását az ELTE TTK-n

Nem lesznek személyes előadások és szemináriumok ősztől az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karán - jelentette be az egyetem.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!