szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az első hónap után úgy látjátok, hogy több pénzre lenne szükségetek, ezért diákhitelt igényelnétek? Erre tanév közben is van lehetőségetek. Mutatjuk a részleteket.

Minden hónap 15-éig kell kérnetek a kölcsönt, amelyet a következő hónap 15-én folyósítanak először - vagyis a szabad felhasználású diákhitelt, a Diákhitel1-et igényelhetitek e hónap 15-éig is. Leghamarabb április 15-én hozzá is juthattok az összeghez, amely lehet havi (minimum) 15 ezer forinttól egészen (maximum) 70 ezer forint is.

Kik vehetik fel a Diákhitel1-et?

A Diákhitel1-et állami ösztöndíjas és önköltséges hallgatók is felvehetik, akár nappali, akár esti, akár levelező tagozaton vagy távoktatásos formában tanulnak. Ugyanakkor csak 45 éves korig és csak akkor lehet igényelni, ha aktív a hallgatói jogviszonyotok, vagyis passzív félévekben nem.

Arról, hogy mekkora a törlesztőrészlet összege és hány százalékos a kamat, itt olvashattok részletesebben.

Elvileg a tandíjat fedező Diákhitel2-t is bármikor lehet igényelni, de mivel az önköltséget általában február elejéig kell átutalni az egyetemeknek, főiskoláknak, ezt valószínűleg már nem tudjátok ebben a szemeszterben igénybe venni.

Eladósodnak a magyar hallgatók? Egyre többen vesznek fel diákhitelt

A Diákhitel Központ Zrt. szerdán reggel nyilatkozta az MTI-nek, hogy tavaly már minden negyedik önköltséges hallgató élt a kamatmentes Diákhitel2 lehetőségével.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.