szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Több, a felsőoktatásban tanuló diákoknak szóló ösztöndíj jelentkezési határideje jár le a következő másfél hónapban. Összeszedtük, milyen támogatásokra pályázhattok.

Szeptember 30-ig lehet pályázni a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjra: olyan hallgatók kaphatnak havi akár 240 ezer forintos támogatást, akik valamilyen kiemelkedő sportteljesítményt értek el vagy jó esélyük van erre. Az ösztöndíjról itt olvashattok részletesen.

Szintén szeptember 30-ig pályázhatnak a Törőcsik Mari Ösztöndíjra a Színház- és Filmművészeti Egyetem 25 év alatti színművész szakos hallgatói, ha már legalább a harmadik félévüket kezdték meg. A nyertes pályázók havi 100 ezer forintos támogatást kapnak. Részletek itt.

Az Út a diplomához ösztöndíjra önköltséges képzésben és felsőoktatási szakképzésben részt vevő, nehéz szociális helyzetben élő - kiemelten roma - hallgatók pályázhatnak, szeptember 30-ig. Szabadon felhasználható, illetve az önköltség finanszírozására fordítható támogatást is kaphattok, félévente akár 400 ezer forint értékben. Részletek itt.

A Klebelsberg Képzési Ösztöndíjra október 4-ig pályázhatnak az osztatlan tanár-, illetv gyógypedagógia szakos hallgatók, az elsőévesek is. Félévente akár 375 ezer forintos támogatást is kaphattok. A részleteket itt találjátok.

A 2019/2020-as tanév második, illetve a 2020/2021-es tanév első félévére szóló Bursa Hungarica ösztöndíjra hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló diákok pályázhatnak - utolsó éves középiskolások is -, a határidő november 5. Havonta maximum 10 ezer forintot kaphattok. A részleteket itt olvashatjátok.

Fizetős képzések: ezekkel az ösztöndíjakkal visszakaphatjátok az önköltség díját

Vannak ösztöndíjak, amelyekre kifejezetten önköltséges képzésen tanulók pályázhatnak. Érdemes utánanézni az egyetemi honlapokon, mert több százezer forintot spórolhattok az önköltségen. Mutatjuk, hogy mire kell keresnetek.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.