szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az Útravaló Ösztöndíjprogram idén is meghirdeti az Út a diplomához ösztöndíj- és önköltség-támogatási programot, amire a nehéz szociális helyzetben élők – kiemelten a roma hallgatók – pályázhatnak.

A 2019/2020-as tanévben is lehet pályázni az Út a diplomához elnevezésű ösztöndíjra, amivel az önköltséges képzésben tanulók és a felsőoktatási szakképzésben részt vevő hallgatók is egyaránt támogatást nyerhetnek. A pályázat célja az esélyegyenlőség javítása, és a felsőfokú végzettséghez jutás támogatása.

Fizetős képzések: ezekkel az ösztöndíjakkal visszakaphatjátok az önköltség díját

Vannak ösztöndíjak, amelyekre kifejezetten önköltséges képzésen tanulók pályázhatnak. Érdemes utánanézni az egyetemi honlapokon, mert több százezer forintot spórolhattok az önköltségen. Mutatjuk, hogy mire kell keresnetek.

Az ösztöndíjnak két típusát lehet elnyerni: az „A” komponens keretében 150 ezer forint/félév vissza nem térítendő, szabadon felhasználható támogatás igényelhető, míg a „B” kategóriában a hallgatók az önköltség finanszírozását kérhetik – az önköltség mértékének maximum 95 százalékát lehet megkapni, és ez nem haladhatja meg a 400 ezer forint/féléves összeget.

A pályázatok benyújtásának a végső beadási határideje: 2019. szeptember 30. Az ösztöndíjról további információkat itt találtok.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.