szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Budapesti Corvinus Egyetem Társadalomtudományi Kara és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara vezeti a társadalomtudományi képzéseket hirdető karok 2019-es HVG-rangsorát. Újságárusoknál a HVG Diploma 2019 kiadvány.

"A hallgatók kiválósága alapján összeállított rangsor élén a Budapesti Corvinus Egyetem Társadalomtudományi Kara áll, oda jelentkeztek a legtöbben első helyen, a legmagasabb pontszámra ott volt szükség a bekerüléshez, és messze a legtöbben választották a középiskolai tanulmányi versenyeken helyezettek közül is, továbbá a nyelvvizsgával felvettek száma is nagyon magas.

Az oktatói rangsorban a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara vezet, a második a Budapesti Corvinus Egyetem Társadalomtudományi Kara, a harmadik pedig a Wesley János Főiskola.

Rang Intézmény, kar (hallgatók kiválósága alapján) Rang Intézmény, kar (oktatók kiválósága alapján)
1.  BCE-TK 1. PPKE-BTK
2.  ELTE-TÁTK 2. BCE-TK
3. BME-GTK 3. WJLF
4. ELTE-BTK 4. ELTE-TÁTK
5. ELTE-ÁJK 5. METU-KMK

Mi alapján áll össze a rangsor?

Az összesített és kari rangsor idén is a hallgatói és az oktatói alrangsorból áll össze. A HVG felsőoktatási rangsorának készítői számos szempontot figyelembe vettek az intézmények rangsorolásakor: az elsőhelyes jelentkezők számát, a felvettek pontátlagát, a nyelvvizsgával felvettek arányát, a tanulmányi versenyen helyezettek számát, a tudományos fokozattal rendelkező oktatók számát és arányát, az egy - tudományos fokozattal rendelkező - oktatóra jutó hallgatók számát, valamint az MTA-címmel rendelkező oktatók arányát.

Itt a HVG 2019-es felsőoktatási rangsora: ismét az ELTE áll az élen

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem vezeti a HVG 2019-es felsőoktatási rangsorát, de a karok listáján is az ELTE szerezte meg az első két helyet, a legjobb eredményt az intézmény bölcsészkara érte el.

A HVG ismét elkészítette a legjobb főiskolák és egyetemek rangsorát, amelyben az intézményi, kari, képzésterületi és szakos rangsorok mellett minden fontos gyakorlati tudnivalót megtaláltok az alap- és mesterszakokról, a felvételitől egészen a továbbképzési lehetőségekig. A HVG Diploma 2019 rangsort keressétek az újságárusoknál vagyrendeljétek meg itt, a kiadótól.