szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Legkésőbb január 18-án kérhetitek vissza a bérlet árát - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az MTI-vel.

Ahogy azt már többször is megírtuk, úgy volt, hogy 2021. január 11-ig lesz digitális oktatás az egyetemeken és kilencedik osztálytól felfelé, viszont a kormány múlt héten az egyéb védelmi intézkedések mellett ezt egészen február elsejéig meghosszabbította. Emiatt a januárra esetleg megvásárolt diákbérletek feleslegessé váltak. 

Jó hír viszont, hogy az ITM elrendelése alapján a szolgáltatók visszaveszik a helyközi járatokra szóló, januári havi vagy félhavi, vagy legkorábban 2021. január 4-i kezdő érvényességi dátumú 30 napos tanulói bérleteket. Ha ezt 2021. január 18-án 24 óráig kéritek, a vételárat teljes egészében, kezelési költség felszámítása nélkül visszakapjátok. 

Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár a közlemény szerint elmondta, hogy az ITM a veszélyhelyzeti intézkedésekhez igazodva minden esetben haladéktalanul megteszi a szükséges lépéseket a feleslegessé váló bérletek visszaváltása érdekében. A helyközi közlekedési szolgáltatók összesített adatai szerint tavaly hasonló okokból több mint hétezer novemberi bérletet vettek vissza mintegy negyvenmillió forint értékben.

Az innovációs tárca a díjmentes visszaváltás újbóli elrendelésével mentesíti az egyetemi hallgatókat, középiskolásokat és családjaikat az indokolatlan kiadásoktól - írták.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!