szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Orbán Viktor pénteki interjújában azt mondta, februárig fenntartják a rendkívüli intézkedéseket.

Ennek értelmében marad a digitális oktatás a középiskolákban február 1-ig. A miniszterelnök hozzátette: ameddig nincs elég vakcina, mindenki rendezkedjen be arra az életre, amit a jelenlegi keretek adnak.

A középiskolások egybéként már november 11-től otthonról tanulnak. Tegnap Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár is azt mondta, a vírus új mutációját figyelembe véve az operatív törzs szerint a továbbiakban is maradnia kéne a digitális oktatásnak. Azt is elmondta, hogy az iskolákba egyébként indokolt esetben - például felzárkóztatás miatt - ahogyan eddig, úgy továbbra is be lehet menni. Ez főleg a közelgő félévzárás miatt lehet fontos a diákoknak és a tanároknak. 

Tegnap Maruzsa Zoltán beszélt az oktatásban dolgozók múlt hétvégi ingyenes teszteléséről is. Mint azt korábban már mi is megírtuk, a január 2-ai és 3-ai teszteléseken több mint 20 ezren jelentek meg és egy százalékos átfertőzöttséget mértek. A tesztelés iránt csökkent az érdeklődés - mondta. Az óvodák és az iskolák rendben elindultak, a számok kedvezőek, a csütörtöki adatok szerint 12 óvodában 1-2 csoportban és 14 iskolában van rendkívüli szünet. 

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!