szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A hétvégén lezajlott az újabb kör az iskolai és óvodai dolgozók teszteléséből. A mai sajtótájékoztatón az eredményekről is volt szó.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, 2-án és 3-án ismét önkéntes tesztelés állt rendelkezésre a köznevelésben dolgozóknak. Ennek eredményéről is szó volt a mai sajtótájékoztatón.

György István, a Miniszterelnökség államtitkára az operatív törzs tájékoztatóján elmondta, hogy 99 helyszínen biztosították az ingyenes tesztelés lehetőségét a hétvégén, 220 ezer személy számára. Összesen több mint 20 ezren jelentek meg. 263 mintavevő csapat végezte a vizsgálatokat.

A tesztelésekre lehetett előre időpontot foglalni, az államtitkár szerint többen mentek teszteltetni, mint ahányan időpontot foglaltak. Hozzátette, hogy egy korábbi célcsoportos tesztelés alkalmával 2 százalékos volt a fertőzöttség aránya az óvodai, illetve iskolai dolgozók körében. A most leszűrtekkel ez az arány 1,01 százalék lett. A 20744 leszűrt pedagógus közül 209 embernek volt pozitív a tesztje.

A PDSZ szrerint az oktatásban nem lazítani kellene a járványügyi intézkedéseket, hanem ellenkezőleg, szigorítani kellene ezeket. Véleményük szerint úgy terelik vissza hétfőtől az intézményekbe a dolgozókat, hogy továbbra is kiszolgáltatott helyzetben lesznek.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!