szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szerintük az oktatásban nem lazítani kellene a járványügyi intézkedéseket, hanem ellenkezőleg, szigorítani kellene ezeket.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint a tanárokat úgy terelik vissza hétfőtől az intézményekbe - a középfokú oktatásban, a szakképzésben dolgozókat pedig nem sokkal ezt követően -, hogy továbbra is kiszolgáltatott helyzetben lesznek.

Olyan óvintézkedéseket sem rendeltek el központilag, amelyek több, más területen dolgozók esetén már alapvetőek, mint a maszkviselés vagy a plexifal. Még most sem történik semmiféle érdemi intézkedés, amikor terjed a vírusnak az eddiginél sokkal gyorsabban terjedő mutációja

- írják közleményükben.

A szakszervezet követeli, hogy a köznevelési intézmények dolgozóit közvetlenül az egészségügyben és a szociális területen dolgozók után oltsák be.

Kiemelik, hogy ameddig nincs kellő védelem, nincs átoltottság, addig digitális munkarenddel kell biztosítani a közoktatásban dolgozók és a családok biztonságát. Szerintük ugyanis a pedagógusok számára “biztosított” tesztelést látszatintézkedésnek tartják.

A második félév hamarosan véelkezdődik, a legfontosabb dátumokat itt nézhetitek meg, a januári legfontosabb teendőiteket pedig itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!