szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Milyen dátumokra és határidőkre kell figyelniük a középiskolába, illetve a felsőoktatásba jelentkezőknek, a szülőknek és a diákoknak az idei év első hónapjában? Mutatjuk a januári listát.

2021. január 4.  

A téli szünet utáni első tanítási nap.  

2021. január 11.  

Eddig pótolhatjátok a hiányzó dokumentumokat a keresztféléves felvételin, amelyekről január 3-ig kaptok hiánypótlási felszólítást. Fontos azonban, hogy nem minden esetben érkezik felszólítás. Azt, hogy pontosan kik kapnak tájékoztatást a hiánypótlásról, itt nézhetitek meg. Szintén eddig van lehetőségetek módosítani egyszer a jelentkezéskor megadott képzések sorrendjén, vagy visszavonni egy jelentkezési helyet. Arról, hogy ezek között mi a különbség, illetve mikor nem érdemes változtatni a sorrenden, itt írtunk korábban.

2021. január 15.  

Eddig a napig adhatják be az Oktatási Hivatalhoz a felmentési kérelmet azok a szülők, akik azt szeretnék, hogy a hatodik életévét 2021. augusztus 31-ig betöltő gyerekük még egy évig az óvodában maradhasson. Erről bővebben itt olvashattok.  

2021. január 20.  

Az Arany János Kollégiumi Programba történő pályázatok benyújtásának határideje.  

2021. január 22. 

Hivatalosan ekkor ér véget az első félév, legkésőbb január 29-ig megkapjátok a félévi bizonyítványotokat is.  

2021. január 23. 

Ezen a napon 10 órától írják a diákok a központi írásbeli felvételi vizsgát. Azt, hogy a magyar nyelvi vizsgán mire számíthattok, itt írtuk meg korábban, itt pedig a matek írásbeliről számoltunk be részletesen. 

2021. január 25.  

Várhatóan ekkor hirdetik ki a keresztféléves felvételi ponthatárait.  

2021. január 28. 

14 órától írják a pótló központi írásbeliket azok a diákok, akik 23-ai vizsgákon alapos ok miatt nem tudtak részt venni. 

2021. január 31. 

Várhatóan eddig jelennek meg a 2021 szeptemberében induló képzéseket tartalmazó Felsőoktatási felvételi tájékoztató hivatalos kiegészítései.  

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!