szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Idén sokkal többen kaphatják vissza a KRESZ-tanfolyam és a vizsga árát, mint tavaly, a támogatás érvényes az online tanfolyamokra is.

Tavaly ilyenkor mintegy tízezren örülhettek a támogatásnak, a 2020. szeptember 30-i adatok szerint azonban már több mint 66 ezer kérelmező jogosultságát ismerték el – írja a Magyar Nemzet.

Rétvári Bence közölte: a KRESZ-tanfolyam és -vizsga díjához nyújtott állami támogatás 2018 júliusától vehető igénybe a húsz év alatti fiatalok számára, akik fejenként 25 ezer forint erejéig visszaigényelhetik a befizetett pénzt. A hozzájárulás a hagyományos tantermi és az online tanfolyamokra egyaránt vonatkozik – tette hozzá az államtitkár. Az ingyenes vizsga lehetőségét júliustól kiterjesztették a cseden, gyeden és gyesen lévőkre is, akik térítésmentes vezetéstechnikai tréningen is részt vehetnek.

Az államtitkár elmondta azt is, hogy az Arany János Tehetséggondozó Programon belül a rászoruló gyerekeknek van lehetősége a jogosítvány megszerzéséhez szükséges tanfolyam elvégzésére.

Szeretnétek tudni, hogy hogyan igényelhetitek vissza a tanfolyam és a vizsga árát? Itt találjátok a részleteket.

Mi lesz az ingyenes OKJ-s képzésekkel, szakmaszerzéssel 2021-ben?

Ha megszűnik az OKJ, mi lesz helyette? Ha nem lesznek OKJ-s képzések, többet kell majd fizetni, és tovább fog tartani a tanfolyam? - az elmúlt félévben záporoztak hozzánk az ilyen és ezekhez hasonló kérdések. Legfrissebb kiadványunk többek között ezekre is választ ad. Már az újságárusoknál a HVG szakképzési kiadványa.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!