szerző:
Eduline

Holnap este kiderül, kit melyik egyetemre vagy főiskolára vettek fel. Mutatjuk, hol izgulhattok együtt a ponthatárhúzáskor: itt az összes idei Pont Ott Parti és ponthatárváró buli.

©

Budapest

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a Rio Budapest (1117 Budapest, Hengermalom út 133.) lesz az idei fővárosi Pont Ott Parti helyszíne, a programok délután háromtól kezdődnek, a belépés ingyenesek.

Zalaegerszeg

A 2018-as felvételi ponthatárhúzását a zalaegerszegiek is egy Pont Ott Partin várhatják. Július 25-én, szerdán 18 órától a várják a felvételizőket Zalaegerszegen, a BGE campusán. A szabadtéri programok között szerepel rodeó bika, élőcsocsó, darts, foci, szumó, söprögető. A ponthúzást óriáskivetítőn közvetítik 20 órától, közben Dj Lotfi Begi zenél, majd 22 órától Soulwave-koncert lesz.

Helyszín: BGE Gazdálkodási Kar alakuló tere (8900. Zalaegerszeg, Gasparich utca 18/A)

Eger

A felvételizők egy belvárosi szórakozóhelyen, a Bíboros Pubban (Eger, Bajcsy-Zsilinszky Endre utca 6.) hatalmas kivetítőn figyelhetik, sikerült-e bejutniuk a megjelölt szakok valamelyikére. A rendezvényen a diákok információkat kapnak a duális képzésekről és egyéb karrierlehetőségekről is.

Több mint 108 ezer emberre vár nehéz hét: szerdán mindenki megtudja, merre tovább

Szerdán este 8 órakor hozzák nyilvánosságra az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat: idén közel 108 ezren jelentkeztek egyetemekre, főiskolákra. A ponthatárokat a felsőoktatási intézmények az Oktatási Hivatal (OH) közreműködésével, az OH informatikai algoritmusával határozzák meg, az eredményeket a felsőoktatási intézmények vezetői hagyják jóvá. Egy képzés ponthatárát az adott felsőoktatási intézmény kapacitása mellett a jelentkezők száma és eredménye is befolyásolja.

Gyöngyös

Gyöngyösön az esemény délután hatkor kezdődik és egészen tízig tart majd a gyöngyösi Barátok terén. A programban többek között lesz zenés és táncos fellépő is, nyolctól pedig itt is hatalmas kivetítőn követhetik nyomon a résztvevők, sikerült-e bejutniuk a kiszemelt egyetemre, főiskolára.

Várjátok velünk a ponthatárokat!

Az Eduline-on minden fontos információt megtaláltok: megmutatjuk, milyen programok közül választhatnak ma azok, akik nem otthon szeretnék várni a 2018-as felvételi ponthatárait, tudósítóink rendszeresen bejelentkeznek a budapesti Pont Ott Partiról, ahol (többek között) felvételizőket kérdeznek arról, milyen szakra felvételiztek, milyen eredményre számítanak, van-e B tervük, ha nem sikerül a felvételi. A 2018-as felvételiről szóló legfrissebb cikkeinket itt találjátok.

Utánajárunk, melyek 2018 legnépszerűbb egyetemei, főiskolái és szakjai, milyenek az előzetes ponthatárok a kiemelt szakokon, és azt is megtippeljük, melyik képzésen húzzák majd a legmagasabb ponthatárt. És a lényeg: este nyolckor jövünk a 2018-as ponthatárokkal! Ha semmiről nem szeretnétek lemaradni, kövessétek Facebook-oldalunkat!

Pécs

pécsi Pont Ott Partit a Széchenyi téren rendezik meg, a programok este hattól kezdődnek. A program:

• 18.00 Interaktív játékok és infók a felvételiről, DJ Greg S
• 19.00 Edelmann Sofi, a PTE hangja énekel
• 20.00 A 2018-es ponthatárok kivetítése
• 22.00 Junkie Jack Flash koncert
• 23.00 Afterparti a Club Fashion-ben (Breuer Marcell Sétány 2., Tudásközpont mellett).

Szeged

Július 25-én, szerdán 17 órától koncertekkel várják a felvételizőket a Dugonics téren. A zenéről Gedzo - ofisöl & DJ Corvin gondoskodik. A ponthúzást óriáskivetítőn közvetítik 20 órától, majd a JATE Klubban folytatódik az ünneplés. A rendezvény ingyenes, de előregisztrálni kell.

Békéscsaba

A békéscsabai Pont Ott Partit a Csabagyöngye Kulturális Központnál rendezik meg, a stégen. A hivatalos ponthatárok megérkezéséig számos program is várja a résztvevőket. Többek között fellép a The Rollercoasters, lehetőség nyílik egyetemistákkal beszélgetni, megtudni, milyen az élet a felsőoktatásban vagy akár leegyeztetni egy időpontot, amikor együtt nézhetik meg az egyetemet.

Tájékoztatást kaphatnak a fiatalok a pénzügyeikről, kifaggathatnak egy bankszektorban dolgozót a lehetőségekről, de akár értékes fesztiválbelépőket, utalványokat vagy páros strandbelépőt is nyerhetnek. A 18 órától kezdődő program mindenki számára ingyenes.

Miskolc

Miskolcon is lesz ponthatárváró buli a Szinva teraszon, habár ez nem hivatalos Pont Ott Parti, a ponthatárokat itt is megnézhetitek majd. Július 25-én ne gubbasszatok otthon egyedül, és tördeljétek a kezeteket az eredményre várva. Az esemény délután négykor kezdődik és egészen tízig tart majd - írja az esemény Facebook-oldala.

A prészletes rogram a következő lesz:

  • 16:00 Térnyitás – DJ totpeti
  • 17:00 Első slam etap 
  • 17:30 The Sign zenekar
  • 18:30 Második slam etap
  • 19:00 MARBLE MIST zenekar 
  • 20:00 PONTHATÁROK
  • 20:30 Király Viktor 
  • 22:00 After party HELYNEKEM

Rengeteg felvételiző próbál bejutni erre a szakra a felvételin: hány ponttal van esély?

Az Eduline-on minden fontos információt megtaláltok: megmutatjuk, milyen programok közül választhatnak ma azok, akik nem otthon szeretnék várni a 2018-as felvételi ponthatárait, tudósítóink rendszeresen bejelentkeznek a budapesti Pont Ott Partiról, ahol (többek között) felvételizőket kérdeznek arról, milyen szakra felvételiztek, milyen eredményre számítanak, van-e B tervük, ha nem sikerül a felvételi.