Érettségi-felvételi Eduline

Nincs roham az albérletekért az egyetemvárosokban

Elolvasom

A korábbi évekkel szemben nincs roham az albérletekért az egyetemi városokban, aminek oka egyrészt, hogy néhány várostól eltekintve javult a kollégiumi ellátottság, másrészt nőtt a lakásbérlet-kínálat, mert a régóta eladósorban lévő lakásokat is igyekeznek bérbe adni - írta a Napi Gazdaság pénteken helyi ingatlanközvetítők véleménye alapján.

Érettségi-felvételi Eduline

Túl kevesen jelentkeztek a vezető lengyel egyetemekre

Elolvasom

Lengyelország legjobb felsőoktatási intézményében, a Varsói Egyetemen (UW) több szakon másodszor, egyes szakokon viszont már harmadszor hirdettek pótfelvételit, és hasonlóan kevés a megfelelő jelentkező az ugyancsak rangos varsói Stefan Wyszynski Katolikus Egyetemen (UKSW) - jelentette a Gazeta Wyborcza című lengyel napilap kedden.

Érettségi-felvételi Eduline

"Egy hétig egy percet sem fogsz aludni" - gólyatáborkalauz leendő elsősöknek

Elolvasom

Sárga szöcske, toronyfutás, piaolimpia és szuperhősképző – nem állítjuk, hogy a gólyatáborok szervezői túl sok eredeti programötlettel álltak volna elő idén, de afelől kétségünk sincs, hogy a jól bevált iszunk-táncolunk-ismerkedünk programhármas tetszik majd az elsőéveseknek. Programajánló és ízelítő azoknak, akik az első ponthatáros örömmámor óta még nem döntötték el, beneveznek-e a nyár legnagyobb egyetemi buljaira.

Érettségi-felvételi Eduline

Csúnyán megbukott Hoffmann Rózsa elképzelése a szigorú érettségiről?

Elolvasom

Az a feltevés, hogy a szigorú vizsga elég a jó minőségű oktatáshoz, megbukott – a romániai diákok felével együtt. Bár Hoffmann Rózsa az egész Kárpát-medencét óhajtja tanítani, nem biztos, hogy szomszédaink hibáit érdemes megismételni, a saját hibák mindig sokkal szórakoztatóbbak – olvasható a Népiskola blog legfrissebb bejegyzésében.

Érettségi-felvételi Eduline

Tipikus albérletek egyetemistáknak

Elolvasom

Budapesten a havi 60 ezer forintos albérleti díj a lélektani határ, de a díjjal azonos értékkel bír az egyetemtől mért távolság, illetve az addig tartó utazási idő, vidéken a kisebb távolságok miatt a díj a meghatározó - közölte elemzésben az Otthon Centrum (OC) ingatlan franchise hálózat.

1
352 353 354 355 356
381