szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kedden a közép- és emelt szintű kémia- és földrajzérettségivel folytatódott az érettségi szezon. Az Eduline-on ma is megtaláljátok a legfontosabb infókat a vizsgákról. A kémiaérettségi szakmai támogatását köszönjük a PTE Gyógyszerésztudományi Karának, a földrajzérettségi szakmai támogatását pedig a PTE Természettudományi Karának.

18:03
Köszönjük a mai figyelmet, holnap jövünk a mai vizsgák megolásaival és a feladatlapokkal, illetve a bioszérettségivel.

17:44
Vélemény a mai föciérettségiről

"Nehezebb volt a vizsga, de lehet, hogy csak azért, mert most írtam"

Újra benneteket kérdeztünk az érettségiről. Szerintetek milyen volt a mai emelt szintű föciérettségi?

16:07
Itt vannak a mai föciérettségi feladatai:

Feladatok a mai középszintű föciérettségin: ezeket kapták a diákok

Mutatjuk a mai középszintű föciérettségi feladatsorát. A földrajz érettségi nap szakmai támogatását köszönjük a PTE Természettudományi Karának.

15:31
Ti mit gondoltok?

Ilyen volt a mai emelt szintű kémiaérettségi a diákok szerint

Ma az emelt szintű kémiaérettségivel kapcsolatban osztottátok meg velünk a tapasztalataitokat. A kémia érettségi nap szakmai támogatását köszönjük a PTE Gyógyszerésztudományi Karának.

14:33
Kíváncsiak vagyunk, a diákok hogyan értékelik majd ezeket a feladatokat

Mutatjuk, milyen feladatokat kaptak a diákok a mai föciérettségin

Három vaktérképes feladatot kellett megoldaniuk az idei középszintű földrajzérettségi első, 20 perces feladatrészében a vizsgázóknak - tudta meg az Eduline.

14:01
Elkezdődött a mai második érettségi

Először egy 20 perces feladatlapot kell megoldaniuk.

13:25
Hamarosan kezdődik a földrajzérettségi

A vizsgák után jövünk a feladatlapokkal.

12:38
Hogy sikerült a mai vizsga?

Írjátok meg nekünk véleményeteket, tapasztalataitokat az [email protected] e-mail címre vagy Facebookon üzenetben vagy akár kommentben.

12:15
Milyen segédeszközöket használhattok a föciérettségin?

A középszintű földrajzérettségi első feladatsoránál nem használhattok segédeszközt, de a második vizsgarésznél már elővehetitek a középiskolai földrajzi atlaszt, a számológépet, vagy éppen a körzőt, vonalzót. Ugyanezeket - leszámítva az atlaszt! - használhatjátok az emelt szintű vizsgán, ott már az elejétől a végéig.

11:46
Néhány perc és végetérnek az emelt szintű kémiaérettségi vizsgái is

11:28
Érettségi után egyetem - mit jelent a kémiatudás a felvételin?

"Az érettségi vizsgák során mérnek fel - ez egy jó kiindulási alap"

Ma vizsgáztak az idén érettségizők kémiából közép- és emelt szinten. Sokaknak ez a vizsga a felvételihez is nagyon sokat számít, hiszen az egyetemen erre a tudásra épül majd minden. De mit várnak a felsőoktatásban? Erről kérdeztük Dr. Fittler Andrást Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karának egyetemi docensét, megbízott általános és oktatási dékánhelyettesét.

11:06
Milyen lesz a földrajzérettségi?

Középszinten 120 perc, emelt szinten a duplája, 240 perc lesz a diákoknak a feladatok kitöltésére. Mindkét vizsgával összesen 100 pontot szerezhetnek. Emelt szinten egy, középszinten két feladatlapot kapnak majd a diákok. Az elsőben a topográfiai ismereteket, képességeket teszi próbára a feladatlap, a másodikban pedig a földrajzi ismereteket.

10:35
Hogyan sikerültek a tavalyi kémiaérettségik?

2019-ben jobb vizsgaátlag született emelt szinten, mint középen. 4,34-es átlagot - százalékosan 64,57-et - teljesítettek az emelt szinten érettségizők kémiából, míg a középszinten érettségizők nem sokkal lemaradva, 4,07-es osztályzati átlagot - százalékosan 69,65-öt - produkáltak.

10:15
Munkanélküli diákok

Tízezres nagyságrendben maradtak diákok munka nélkül az elmúlt hónapokban

Az elmúlt hetekben nagyon sok diák veszítette el a munkáját a koronavírus miatt kialakult helyzetben. A legtöbben azért dolgoztak, hogy fizetni tudják az egyetemi tanulmányokat, az albérletet. Mit mondanak a szakemberek?

09:52
Milyen "puskát" vihettek magukkal az érettségizők a vizsgára?

A közép- és emelt szinten érettségizők egyaránt használhatják a vizsgán a saját függvénytáblázatukat, valamint egy zsebszámológépet is.

09:27
Választható feladat a kémiaérettségin

A középszintű vizsga egyik feladata két alternatívát kínál: az egyik inkább kémiai anyagismeretet igénylő, a másik számítási feladat. A vizsgázónak jelölnie kell, melyiket választotta, ha pedig ezt nem teszi meg, akkor a javításnál a sorban legelső feladatot fogják pontozni.

09:06
Részletek a hamarosan induló ingyenes informatikai képzésekről

Minden infó egy helyen a hamarosan induló ingyenes informatikai képzésekről

Mit lehet tudni az induló ingyenes informatikai képzésekről? Mikor indul és kiknek szól, valamint mit nyújt a kurzust elvégzőknek? Itt vannak az infók.

08:40
Hány pontot lehet szerezni a kémiaérettségin?

A kémia feladatlappal összesen 100 pontot lehet elérni, a vizsgázók egyetlen írásbeli feladatsort töltenek ki. Ebben lehetnek a feleletválasztós kérdéseken át egészen a számítási feladatokig több típusú feladatok.

08:17
A nemzetiségi nyelvi érettségik hivatalos megoldókulcsa

Mutatjuk a tegnap reggeli érettségik feladatsorait és megoldókulcsait

Megnézhetitek az idei érettségik második hetének első érettséginapjának megoldásait - ilyen feladatok voltak a nemzetiségi nyelvi érettségiken, és így kellett őket megoldani.

08:00
Ezekben a percekben elkezdődött a kémiaérettségi

07:48
Az érettségi mellett a felvételi is zajlik. Itt egy kis segítség a pontszámokhoz:

Felvételi kisokos: itt nézhetitek meg, hány pontotok van összesen

Már egy ideje elindult a tavaszi ügyintézési időszak. De hol nézhetitek meg, hogy milyen pontokkal számolhattok az egyes szakoknál? Itt a válasz.

07:35
Milyen vizsgák lesznek még a héten?

Itt a második hét menetrendje:

©

07:16
Hányan érettségiznek idén?

©

06:53
Mennyi időtök lesz a vizsgára?

A középszintű kémiaérettségi 120 perces összesen 100 pontért, az emelt szintű vizsga pedig 240 perces szintén 100 pontért.

06:23
Milyen vizsgák lesznek ma?

Reggel 8-tól kezdődik a kémiaérettségi, délután 2-től pedig földrajzból vizsgáznak majd a diákok.

06:00
Mit találtok ma az Eduline-on?

Mindent: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

Mivel sem kémiából sem földrajzól nem lesz szaktanár által kidolgozott feladatsor, most rajtatok a sor. Ha végeztetek a vizsgákkal írjátok meg nekünk, milyen feladatokat kaptatok a mai vizsgákon.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2020-as érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.