szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mit lehet tudni az induló ingyenes informatikai képzésekről? Mikor indul és kiknek szól, valamint mit nyújt a kurzust elvégzőknek? Itt vannak az infók.

Tegnap megírtuk, hogy már lehet jelentkezni az ingyenes 8 hetes informatikai képzésekre. De kiknek ajánlják ezt a "továbbképzést"?

György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára az informatikai alapozó ingyenes képzést többek között azoknak ajánlják, akik a vírusjárvány miatt munka nélkül maradtak, idejük szabadult fel, vagy fontolgatják az informatikai pályára lépést. De azokat is kiemelte az államtitkár, akik ha elvégzik a képzést, könnyebben tudnak segíteni a gyerekeknek a távoktatásban.

Miről szól a képzés?

A résztvevők a képzés első napjaiban alapszintű informatikai ismereteket szerezhetnek a felhő alapú munkavégzéssel, a biztonságos internetezéssel, a Windows operációs rendszerrel és a hálózati alapismeretekkel kapcsolatban. A képzés végére a résztvevők Windows operációs rendszer használatára vonatkozó elméleti és gyakorlati ismereteket sajátítanak el, megismerik a különféle fejlesztési módszertani elemeket, a tervezést, az implementálást, a tesztelést - ismertette az államtitkár.

Mit ad a kurzus?

Mint kiderült, a képzés záróvizsgával zárul, aminek sikeres teljesítése egyben lehetőség is lesz arra, hogy 100 százalékos állami támogatással lehessen továbbtanulni majd a programban elérhető IT-képzések egyikén. Valamint álláslehetőségekről is írnak már a honlapon. A képzés által továbbléphettek akár különböző részterület programozói (mint amilyen a frontend vagy backend fejlesztő), alkalmazás üzemeltetői vagy szoftvertesztelői, ahol alap- vagy maximum középszintű informatikai, programozói előképzettségre van szükség.

Mennyi tanulást jelent napi szinten?

A honlapról kiderül, az 8 héten át naponta 2-6 óra elfoglaltsággal jár attól függően, hogy mennyi időt tudtok rászánni. De hozzáteszik, hogy arra is van lehetőség, hogy munka mellett, vagy akár csak hétvégén haladva is elvégezhető legyen, heti 10-30 óra befektetett tanulással.

Mikor indulnak ezek?

Az informatikai képzés május 25-én indul, az erre épülő oktatások várhatóan augusztusban indulnak - mondta az államtitkár.

Vidéken újraindulnak a közlekedési vizsgák

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) engedélyével május 6-tól Budapest és Pest megye kivételével újraindulhatnak az országban a közlekedési vizsgák és utánképzések. Az intézkedés a közúti, a vasúti, a hajózási és a légügyi területet egyaránt érinti, az első vizsgákat a jövő hétre szervezhetik meg - közölte a tárca az MTI-vel kedden.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!