szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Újra benneteket kérdeztünk az érettségiről. Szerintetek milyen volt a mai emelt szintű föciérettségi? A földrajz érettségi nap szakmai támogatását köszönjük a PTE Természettudományi Karának.

Az emelt szintű vizsga föciből is 240 perces volt, a diákoknak ennyi ideje volt a teljes feladatlap megoldására.

Luca, egy pécsi gimnázium végzőse azt mondta az Eduline-nak, hogy "nehezebbnek tűnt a vizsga, mint a korábbi évek feladatai", de hozzátette, "ez lehet, hogy csak abból adódik, hogy ezt a feladatlapot élesben, vizsgahelyzetben látta".

Elmondta, hogy előkerült az idei vizsgában több témakör is, szó volt benne éghajlatokkal kapcsolatos feladat forrásokkal, topográfiai feladat Magyarországgal és Romániával kapcsolatban. Luca kiemelte, ez utóbbi feladat nagyon nehéz volt, mert nem számítottak rá, hogy ennyire rámennek Románia földrajzára. Arról is beszélt, hogy egy számolási feladat volt az árfolyamokkal kapcsolatban, illetve volt szó az országok gazdasági fejlettségéről is. A rendelkezésre álló időt a pécsi végzős összességében elégnek tartotta, egy órával előbb be is fejezte a vizsgát.

Ha ti is most érettségiztetek, írjátok meg nekünk Facebookon vagy az [email protected] címre. Holnap pedig jövünk a feladatlapokkal és a megoldókulcsokkal.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!