szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Három vaktérképes feladatot kellett megoldaniuk az idei középszintű földrajzérettségi első, 20 perces feladatrészében a vizsgázóknak - tudta meg az Eduline.

A feladatok között szerepel egy magyarországi vízrajzi térkép, illetve egy dél-európai vázlat és közép-amerikai térkép is, amiben városokat, folyókat és országokat kell felismerniük a diákoknak.

A földrajz írásbeli középszinten 120 perces, összesen 100 pontért, emelt szinten 240 perces szintén 100 pontért. Az első a topográfiai ismereteket és képességeket ellenőrzi - ennek kitöltésére 20 percet kapnak a diákok, amelynek a leteltével a felügyelőtanár összegyűjti a feladatsort. Ezután kerül sor a második feladatlap kiosztására, ami a földrajzi ismeretek és képességek meglétét vizsgálja. Ezeket a feladatokat 100 perc alatt kell megoldaniuk.

Ha ma érettséiztek, akkor kövessétek folyamatosan frissülő tudósításunkat a kémia- és földrajérettségiről.

Kémia- és földrajzérettségi: minden infó a mai vizsgákról egy helyen

Kedden a közép- és emelt szintű kémia- és földrajzérettségivel folytatódott az érettségi szezon. Az Eduline-on ma is megtaláljátok a legfontosabb infókat a vizsgákról.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2020-as érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.