Közoktatás Eduline

Mégis van tankönyvjegyzék? Visszadobják az iskolák rendeléseit

Elolvasom

Bár Czunyiné Bertalan Judit köznevelési államtitkár korábban azt mondta, az idén nem lesz ''javasolt'' - valójában kötelező érvényű - tankönyvjegyzék, miután az iskolák leadták a rendeléseiket, kiderült: csak olyan tankönyveket lehet használni, amelyek sorozatban jelennek meg. A döntés az államosított kiadóknak és a kísérleti tankönyveknek kedvez - írja a 444.hu.

Közoktatás MTI

Az államtitkár nem aggódik a tankönyvek miatt

Elolvasom

Kiszámíthatóbb és tervezhetőbb lesz a tankönyvellátás az új struktúrában - erről Czunyiné Bertalan Judit, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelési államtitkára beszélt az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Közoktatás Eduline

"Súlyosan fertőző dolgok" is kerültek egyes tankönyvekbe

Elolvasom

Éles vita folyt a Történelemtanárok Egyletének (TTE) rendezvényén a kísérleti ötödikes és kilencedikes tankönyvről. Ez az esemény is igazolta: elhibázott döntés volt szétverni a hibái ellenére is jól működő, sokszínű tankönyvpiacot. A vitatott könyvekből jelen pillanatban is több ezer gyerek tanul. – írta a Népszabadság.

Közoktatás eduline/mti

Az Emmi szerint nem lesz tankönyvkáosz az iskolákban

Elolvasom

A tankönyvek rendben érkeznek az iskolákba, áruk átlagosan húsz százalékkal csökkent és a diákok hatvan százaléka ingyen kapja azokat - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) köznevelésért felelős államtitkársága kedden az MTI-vel.

Közoktatás Eduline

Megjelent az állami tankönyvellátásról szóló rendelet

Elolvasom

A tankönyvfejlesztésért és -kiadásért az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI), a terjesztésért pedig a Könyvtárellátó felel majd. A rendelet szerint a Nemzeti Tankönyvtanács olyan független, országos testület lesz, amely a tankönyvfejlesztés és -ellátás minőségét értékeli.

1 2