Közoktatás Eduline

Kollégáikról vallottak a tanárok: már így is túl sokat keresnek?

Elolvasom

"Már így is nagyon sokat keresünk! Majdnem a másfélszeresét, mint a szomszédom árufeltöltőként, és a háromszorosát a közmunkásnak!" – a Hívatlanul Hálózat tanárokkal összeszedte a legtipikusabb válaszokat arra a kérdésre, hogy „miért nem teszel semmit a szerinted is rossz oktatáspolitikai változtatások ellen?” A fentihez hasonló válaszok születtek.

Közoktatás Eduline

Késnek a tanárok fizetései

Elolvasom

A Kliknek nem csak a közüzemi számlák rendezésével vannak gondjai, de a tanároknak sem fizette még ki az érettségi és szakmunkás-vizsgáztatás után járó bért.

Közoktatás Eduline

Mennyit keresnek a kezdő tanárok külföldön?

Elolvasom

Itthon egyelőre csak álmodhatnak a tanárok arról a fizetésről, amit amerikai, ausztrál vagy éppen japán kollégáik vihetnek haza. Utánajártunk, mennyit keres egy kezdő tanár külföldön, és mennyivel maradnak el ettől az oktatási államtitkárság pedagógus-életpályamodelljében szereplő bérek.

Közoktatás Eduline

16 ezer tanár vár a fizetésére: bajban vannak az alapítványi iskolák

Elolvasom

Nem kapták meg a 10-ig esedékes normatív támogatásukat a nem állami és nem önkormányzati fenntartású iskolák és óvodák, számos helyen ezért nem tudták kifizetni a pedagógusok bérét sem – írta szerdai számában a Népszabadság Bak Zsófiára, az Alapítványi és Magániskolák Egyesületének ügyvezető elnökhelyettesére hivatkozva.