szerző:
MTI

Ha konkrét jelzés érkezik a köznevelési államtitkársághoz arról, hogy nyugdíjas vagy óraadó tanárokat nem fizetnek ki...

©

Ha konkrét jelzés érkezik a köznevelési államtitkársághoz arról, hogy nyugdíjas vagy óraadó tanárokat nem fizetnek ki időben, azt kivizsgálják - mondta Hoffmann Rózsa hétfőn egy más témában tartott sajtótájékoztatón.

A köznevelési államtitkárt annak kapcsán kérdezték, hogy egyes információk szerint nyugdíjas és óraadó tanárok közül sokakat január óta egyáltalán nem, vagy csak jelentős csúszással fizettek ki.

Hoffmann Rózsa azt mondta: ha egyetlen konkrét esetről tudomást szerzett volna, azonnal kivizsgáltatja, és ha érkezik ilyen jelzés, ezt is meg is teszi. Hozzátette, arról tud, hogy voltak csúszások, de azokat információi szerint rendezték. 

Az államtitkár azt kérte, nevezzék meg hol van elmaradás, és akkor megnézik, mi ennek az oka. Egyúttal jelezte: a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ tankerületi igazgatójához kell fordulni minden olyan esetben, ha bármilyen elmaradás, csúszás tapasztalható.

Hoffmann Rózsa megjegyezte: az óradíjakat általában mindig jelentős csúszással fizetik ki, a lezárt hónap után összegzik a megtartott órákat, ezt követi a bérszámfejtés. Így ez a folyamat húzódhat - jelezte.