Közoktatás Eduline

Szexfilmeket nézetnének a gimnazistákkal Dániában

Elolvasom

Egy szexológus szerint a kamaszokkal iskolában pornót kellene nézetni, a közös filmnézés ugyanis lehetőséget teremtene, hogy kritikusan viszonyuljanak az ilyen filmekhez, és tudatosuljon bennük, hogy az ott látott dolgoknak a valódi nemi élethez nem feltétlen van sok közük.

Felsőoktatás Eduline

Sértő e-mail miatt nyomoznak az elitegyetemen - videóval

Elolvasom

„A nőket célpontoknak fogom nevezni. Ők nem valódi emberek, nem úgy, mint mi, férfiak” – ez állt annak az e-mailnek a bevezetőjében, amelyet márciusban küldtek körbe a University of Southern California egyik diákkörében. A lányok pontozására és a fiúk „csajozós átlagának” kiszámítására buzdító levél hatalmas botrányt kavart az egyetemen: a hallgatók tüntetést szerveztek tiltakozásul.

Közoktatás Eduline

Pirulnak a tanárok, ha szexről kell beszélniük az osztályteremben

Elolvasom

Kényelmetlenül érzik magukat a brit tanárok, ha diákjaikkal a biztonságos szexről, a védekezésről és a családtervezésről kell beszélgetniük – egy nemrég lezárult kutatás eredményei szerint a pedagógusok többsége úgy gondolja, nem kap elegendő szakmai segítséget a felvilágosító órák megtartásához.

Közoktatás Eduline

"Szüzességet fogadtam az apámnak"

Elolvasom

Normális dolog-e az, ha egy 12 éves lány az apja kezét fogva arra esküszik fel, hogy házasságig nem fog szexuális életet élni? Amerikában a különböző szüzességi mozgalmak olyannyira népszerűek, hogy már komoly politikai, szociológiai vitákat korbácsolt az önkéntes szexmegvonás. Egy most megjelent tanulmány viszont állítja: a fogadalmat tevő fiatalok és "normális" társaik lényegében ugyanolyan életet élnek, tehát nem kell túl komolyan venni az ünnepélyes eskütételt

Közoktatás Eduline

Szexuális oktatás kamaszoknak

Elolvasom

Ma már nem tabu beszélni a szexről, és egy óvszergyártó világcég nemzetközi kutatásából az is kiderül, hogy egyre fontosabb szerepet tölt be a fiatalok életében a megfelelő szexuális felvilágosítás: a szülők, valamint a 12-17 éves kor között történő átfogó és teljes körű oktatás játssza a legnagyobb szerepet a fiatalok szexuális nevelése terén.