szerző:
Eduline

Szexuális forradalom zajlik a mobilalkalmazások terén is.

©

A héten indult a 10-18 évesek számára készült okostelefonos applikáció a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány gondozásában, mely a Yelon nevet kapta.

A felvilágosító órákat kiegészítő app segít abban, hogy a fiatalok megértsék a testképük változását, valamint segíti az egymás közötti kapcsolatról és a szexualitásról megfogalmazott kérdéseik megválaszolását.

A hetente frissülő tartalom mellett egy anonim chaten tehetnek fel kérdéseket a fiatalok, a másik oldalon pedig képzett szakemberek válaszolhatnak nekik. A projektet támogató Telenor felmérte, hogy a 6-15 évesek 87 százaléka rendelkezik már valamilyen telefonnal, 83 százlékuknál pedig internetezésre alkalmas telefon van - írja a Kreatív. Mivel idejük nagy részét a neten is töltik, így fontos, hogy ilyen információkhoz is itt férhessenek hozzá.

A Yelon Apple App Store-ban és a Google Play-ben is letölthető.

Késve beszélnek a fiatalokkal a szexről

Timmermann Gábor szülész, nőgyógyász szerint a szülők, de sokszor az iskola is elkésik a fiatalok szexuális felvilágosításával, és - továbbra is - sok a tévhit a fiatalok körében. A szakorvos az M1 aktuális csatorna szombat délelőtti műsorában azt mondta, az egyik legelterjedtebb tévhit, hogy megszakított közösüléssel biztosan elkerülhető a nem kívánt terhesség, pedig ennek a módszernek gyenge a hatékonysága.