szerző:
Eduline

„Jézus nem homofób” – ez a felirat szerepelt azon a pólón, amelyben Maverick Couch még tavaly áprilisban megjelent a...

„Jézus nem homofób” – ez a felirat szerepelt azon a pólón, amelyben Maverick Couch még tavaly áprilisban megjelent a gimnáziumában. Az ohiói Waynesville High School igazgatója azonban felszólította a diákot, hogy fordítsa ki a ruháját, hogy ne látszódjon a felirat. Ezen kívül azt is megtiltotta neki, hogy még egyszer ezt a pólót viselje az iskolában.

Maverick Couch azonban nem nyugodott bele az iskolavezető döntésébe, úgy határozott, bepereli az intézményt és az igazgatót. Mindebben egy homoszexuálisok érdekeit védő szervezet, a Lambda Legal segített neki – írja a Huffington Post.

Az iskola vezetője azonban úgy véli, nem hibázott. „A ruhán szereplő felirat szexuális utalást tartalmaz, ezért nem elfogadható egy iskolai környezetben” – ez állt abban a levélben, amit az iskolakerület küldött a diák ügyvédjének.

A per jelenleg is zajlik, a Lambda Legal azonban külön kérvényt nyújtott be a bíróságnak, hogy Maverick ideiglenes engedélyt kapjon a póló viselésére a közelgő Silence ünnepen. Ezen az alkalmona homofób viselkedés és a homoszexuálisokat érő bántalmazás ellen tiltakoznak a diákok. Kitiltanák a szűk nadrágokat a connecticuti iskolákból – a több ezer diákot érintő tervről itt olvashatsz bővebben.