Közoktatás Eduline

Bekerül a meleg történelem a tankönyvekbe

Elolvasom

Szeptembertől a homoszexualitásról is tanulni fognak a kaliforniai diákok – ez az első amerikai állam, amely engedélyezi, hogy a melegek és leszbikusok társadalmi helyzetéről, a homoszexualitás kultúrtörténetéről szóló szövegek is bekerülhessenek a tankönyvekbe.

Felsőoktatás Eduline

Trükköznek az egyetemisták: milliókat spórolhatnak egy házassággal

Elolvasom

Szokatlan módszerrel próbálják megúszni a nem kaliforniai származású diákokra kirótt 22 ezer dolláros plusz tandíj befizetését az amerikai Berkeley hallgatói. Kaliforniai lakhellyel rendelkező fiatalokkal kötnek házasságot, így – megfelelve a letelepedési követelményeknek – rengeteg pénzt és hivatali ügyintézést spórolnak meg.

Közoktatás Eduline

Schwarzenegger:

Elolvasom

Tankönyv helyett online tananyagból tanuljanak a diákok - terjesztette elő tervét Arnold Schwarzenegger kaliforniai kormányzó a gyerekek korszerű oktatásán kívül a könyvkiadás tetemes költségének megtakarítását is szem előtt tartva.

Közoktatás Eduline

Megvan a hatékony tanulás titka!

Elolvasom

A San Diego-i UC szakemberei beszámoltak arról, hogyan lehet a hosszú távú tudást javítani. Az olyan aforizmák kombinálásával, mint a „gyakorlat teszi a mestert” és az „eljön mindennek a maga ideje” hasonló eredményekre juthatunk, mint a pszichológiai szaklap, a Psychological Science e havi számában publikált kutatási eredmények. A leckék közötti megfelelő időtávolság ugyanis drámaian fokozhatja a tanulást, mi több, az órák közötti nagyobb szünetek a tanultak hatékonyabb felidézését is eredményezik.