Érettségi-felvételi Eduline

Ezekre a szakokra nehéz lesz bekerülni: ilyenek lesznek a 2014-es ponthatárok?

Elolvasom

Tizenegyezerrel több diák felvételizik az idén állami ösztöndíjas képzésre, mint egy évvel korábban. A legnépszerűbb alapszakra, gazdálkodás és menedzsmentre hétezren, gépészmérnökire, kereskedelem és marketingre, valamint turizmus-vendéglátásra ötezernél is többen jelentkeztek. Itt vannak a tavalyi ponthatárok, aki ezt megugorja, jó eséllyel az idén is bejuthat állami helyre.

Érettségi-felvételi Kiss Bori

Mit lehet tanulni az öt legnépszerűbb felsőoktatási szakképzésen?

Elolvasom

Turizmus-vendéglátás, kereskedelem és marketing, gazdálkodás és menedzsment, pénzügy és számvitel, kommunikáció és média – ezek voltak a legnépszerűbb felsőoktatási szakképzések az idei felvételin. A pótfelvételizők is válogathatnak az új, kétéves szakok közül – de miről fognak tanulni, ha a legtöbb jelentkezőt vonzó képzések közül választanak?

Érettségi-felvételi Eduline

Ennyiért tanulhattok 2013-ban a legnépszerűbb gazdasági szakokon

Elolvasom

Gazdálkodási és menedzsment, turizmus-vendéglátás, pénzügy és számvitel, kereskedelem és marketing - az előző évekhez hasonlóan 2012-ben is ezek voltak a legnépszerűbb gazdasági szakok, amelyek annak ellenére vonzottak több ezer jelentkezőt, hogy már tavaly is csak fizetős formában indultak. Idén az üzleti szakok mellett a közgazdasági képzéseken sem lesznek állami ösztöndíjas helyek. Utánajártunk, félévenként mennyibe kerülnek a gazdasági szakok.