szerző:
Eduline

Ápolás és betegellátás szakra készültök, de nem tudjátok, pontosan hogyan is néz ki a képzés, mit tanultok majd, és milyen tudást szerezhettek meg a félévek alatt? Most választ kaphattok a kérdéseitekre.

©

Az ápoló, dietetikus, gyógytornász, mentőtiszt vagy szülésznő szakképzettséggel rendelkező ápolás és betegellátás szakon végzett friss diplomások egészségtudományi, ápolási, anatómiai, élettani, biológiai, pszichológiai ismereteik birtokában az emberek testi-lelki egészségének megőrzéséért, betegségeik megelőzéséért és gyógyításáért munkálkodnak, valamint segítenek a különböző sürgősségi vagy előre jelezhető krízishelyzetek megoldásában és az ezt követő rehabilitációban - írja a hivatalos szakleírás a gazdálkodási és menedzsment képzésről.

Ismerik az egészségügyi és szociális ellátórendszer, valamint az emberi test felépítését, működését, betegségeit, azok gyógymódjait és megelőzési lehetőségeit, így képesek felismerni és hatékonyan kezelni az egészségromlás vagy életveszély kockázatait hordozó helyzeteket.

Kiknek ajánlott ez a szak?

A képzés azoknak az elkötelezett fiataloknak ajánlott, akik segítő, gyógyító, egészségmegőrzéssel foglalkozó hivatásra vágynak; ép érzékszervekkel, érzelmi stabilitással, megfelelő kommunikációs készségekkel, valamint jó állóképességgel, kitartással rendelkeznek. Alapvető és elengedhetetlen tulajdonság a krízishelyzetben lévő megváltozott tudatállapotú emberekhez való pozitív, elfogadó, humánus, és támogató hozzáállás, melynek alapja az empátia, a tolerancia és a türelem. Mindegyik szakirány választott hivatás, nem csupán fizetett foglalkozás. Az ápoló, dietetikus, gyógytornász, mentőtiszt és szülésznő tekintélyét embersége, szaktudása, és hitelessége alapozza meg. 

Ezt tanulhatjátok a legnépszerűbb alapszakon: több ezren jelentkeznek ide évről évre

Lássuk mit takar pontosan 2017 legnépszerűbb egyetemi képzése. Gazdálkodási és menedzsment szakra készültök, de nem tudjátok, pontosan hogyan is néz ki a képzés, miket tanultok majd, és milyen tudást szerezhettek meg a félévek alatt? Most választ kaphattok a kérdéseitekre.

Felvételi jelentkezés lépésről lépésre - 2018

Online képzés célja: Az Eduline online videós felvételi tájékoztatója végigvezet a 2018-as felsőoktatási felvételi minden fontosabb lépésén a szakválasztástól a ponthatárhúzásig. Segítünk, hogy ne vessz el a jogszabályok útvesztőjében és ne veszíts értékes pluszpontokat a felvételi során. | | Kiemelt képzések , Tanulástámogatás