szerző:
Eduline

Lássuk mit takar pontosan 2017 legnépszerűbb egyetemi képzése. Gazdálkodási és menedzsment szakra készültök, de nem tudjátok, pontosan hogyan is néz ki a képzés, miket tanultok majd, és milyen tudást szerezhettek meg a félévek alatt? Most választ kaphattok a kérdéseitekre.

©

A végzett gazdálkodási és menedzsment szakos közgazdász olyan alapos, naprakész elméleti és gyakorlati tudással rendelkezik az üzleti világról, amellyel hatékonyan működhet a hazai és nemzetközi üzleti életben - írja a hivatalos szakleírás a gazdálkodási és menedzsment képzésről.

Aki elvégzi ezt a szakot, közgazdasági, kommunikációs, idegennyelv-ismereti, társadalomelméleti, pénzügyi, számviteli, marketing, menedzsment, valamint alkalmazott gazdaságtudományi és módszertani ismeretei birtokában megfelelően érti és átlátja az üzleti életben végbemenő folyamatokat, ezért képes a gazdasági élet szereplőit és folyamatait kritikusan elemezni és hatékonyan irányítani. 

Kiknek ajánlott ez a szak?

A jelentkezés azoknak ajánlott, akik érdeklődnek a társadalomtudományok, a mikro- és makrogazdaság összefüggései, problémái, kérdései, valamint az üzleti kommunikáció iránt, és szívesen részt vennének ezek irányításában. Emellett jó tanulási, problémamegoldó, nyelvi és kommunikációs készségekkel rendelkeznek, maximálisan csapatjátékosok, és karrierjüket a gazdasági, üzleti életben tervezik felépíteni.

Erre a tíz szakra került be idén a legtöbb elsőéves

Idén is nagyon sok diák kezdheti meg az első félévét szeptemberben. Az előzetes jelentkezési adatok, és a felvételi adatok szerint is kialakult egy ranglista a szakok között. Erre a tíz szakra jelentkeztek az idén a legtöbben: 10.: gyógypedagógia A tizedik legnépszerűbb szak idén a gyógypedagógia volt, több mint 1300 felvett diákkal.