Felsőoktatás MTI

Hamarosan kiderül, mely szakokon lesz központi ponthatár

Elolvasom

A kormány szerdai ülésén tárgyalja újra a felsőoktatásban dolgozók béremelésére vonatkozó javaslatot. Arról is hamarosan elkezdődik az egyeztetés, hogy mely szakoknál lesz központi ponthatár a felvételin - közölte Palkovics László felsőoktatási államtitkár szerdai online fogadóóráján.

Felsőoktatás eduline/mti

Újabb változások jönnek a felsőoktatásban decemberben

Elolvasom

A felsőoktatási intézmények átalakítása kapcsán azt mondta Palkovics László, hogy az egyetemek döntik el, nyilvánosságra hozzák-e a hatástanulmányokat. Az online fogadóóráján pedig elhangzott: ősszel további, a felsőoktatást érintő javaslatokat akarnak benyújtani, hogy decemberre már el is fogadtassák a parlamenttel.

Felsőoktatás Eduline

"Nem adjuk a Budai Campust" - tüntetnek a hallgatók

Elolvasom

Flashmobbal tiltakoztak a hallgatók a Budapesti Corvinus Egyetem feldarabolása ellen. A "Nem adjuk a budai campust" feliratú molinót a Gellért-hegy oldalában helyezték ki. Emellett pedig a hallgatók és a tanárok ma a Villányi úti campusról indultak el gyalogosan a Kongresszusi Központhoz.

Felsőoktatás Pálfi Kriszta

Hogyan tovább Corvinus? - interjú Rostoványi Zsolttal

Elolvasom

Az államtitkárság javaslata szerint a gödöllői Szent István Egyetemhez csatolnák a Budapesti Corvinus Egyetem három karát is. Rostoványi Zsolt, a Corvinus rektora az Eduline-nak elmondta: az egyetem helyzetét tekintve semmi sem indokolja ezt a lépést, de a kormány ágazati felsőoktatási intézményeket akar létrehozni. A rektor azt hangsúlyozta, a BCE minden új kihívásnak igyekszik megfelelni.

Felsőoktatás MTI

Még megúszhatják az egyetemek a feldarabolást?

Elolvasom

''Bizonyos akarattal szemben nem tanácsos komoly változásokat hozni'' a Magyar Rektori Konferencia elnöke szerint. Az MRK várhatóan szeptember második felében egyeztet a tervezett intézményi átalakításokról a felsőoktatási államtitkársággal - mondta Bódis József elnök, a Pécsi Tudományegyetem rektora a Kossuth Rádió 180 perc című keddi műsorában.

1 2 3 4