Felsőoktatás Eduline

Hova mentek, ha ismét "kilakoltatnak" benneteket a koliból?

Elolvasom

Sokan már a félév elején arra készültek, mikor zárják be újra a kollégiumokat, míg mások bíztak benne, hogy most talán maradhatnak a szobáikban. A tegnapi bejelentés után viszont úgy néz ki, ez nem lesz döntés kérdése. Ismét minden kolisnak cuccolnia kell. De mégis hova? Ti már tudjátok, hol fejezitek be a féléveteket? Szavazzatok!

Felsőoktatás Eduline

Nem tárgyalnak Hoffmann Rózsáék a botrányos keretszámokról

Elolvasom

Nem változtat már az új felsőoktatási törvény koncepcióján az oktatási kormányzat – a hvg.hu információi szerint egyebek mellett ez derült ki a Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár és a felsőoktatás képviselői között kedd délután zajló találkozón. A közfelháborodást keltő felvételi keretszámokról szó sem esett.

Felsőoktatás Eduline

"Olyan, mint egy Schwarzenegger-film" - hallgatók a Hoffmann-tervekről

Elolvasom

„A sorozatszezon kezdetével párhuzamosan a felsőoktatási reform is új epizódokkal jelentkezett. Új koncepció, hallgatói szerződések és egyéb mellékszálak” – tudományos-fantasztikus sztorit faragott a felsőoktatási tervezet körül kialakult vitákból a Pécsi Tudományegyetem hallgatói önkormányzata. A pécsi egyetemisták szerint a Hoffmann-kormány-egyetemek hármas harca lassan egy Schwarzenegger-filmre hasonlít.

Felsőoktatás Eduline

Miért satírozta ki a felsőoktatást Orbán Viktor?

Elolvasom

A fix árfolyamos végtörlesztésen, a luxusadón, a közmunkán és a stabilitási törvényen kívül több dologról is beszélt volna Orbán Viktor idénynyitó parlamenti felszólalásában, de néhány mondatot kihúzott az eredeti szövegből. Kimaradt például a felsőoktatás. Pedig a következő két-három évben nagy változások jönnek.

Felsőoktatás Eduline

Még Réthelyi sem bízik a kormány felsőoktatási terveinek sikerében?

Elolvasom

Növekvő munkanélküliséget, a fiatalok további elvándorlását és súlyosbodó szakemberhiányt jósol Réthelyi Miklós nemzetierőforrás-miniszter a hvg.hu birtokába került felsőoktatási törvénytervezet legfrissebb koncepciójában arra az esetre, ha mindaz megvalósul, amit egyébként a saját tárcája akar. De cserébe legalább a "nemzeti középosztály színre lép" – állítja a miniszter.

Felsőoktatás Eduline

Pokornit is megbízta Orbán egy felsőoktatási stratégia kidolgozásával?

Elolvasom

Az Országgyűlés oktatási bizottságának elnöke szerint senki sem beszélt tandíjról, de kezelni kell a lemorzsolódó diákok és a külföldre távozó diplomások képzésének finanszírozását. Pokorni Zoltán - akit a miniszterelnök kért meg januárban egy lehetséges alternatíva kimunkálására - az MTI-nek adott interjúban azt is elmondta, hogy senkivel és semmiért nem áll harcban, a véleményét fogalmazza meg az oktatásról.

Felsőoktatás Eduline

A HÖOK-nak sem tetszik az egyetembezárások terve

Elolvasom

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) nem látja az állami fenntartású intézmények számát csökkenteni célzó tervezetek mögött az intézmények teljesítőképességét elemző, a gazdasági fejlődés tendenciáit, a munkaerő-piaci igényeket és a demográfiai folyamatokat figyelembe vevő hatástanulmányokat.