Közoktatás Eduline

Romlik a magyar diákok teljesítménye

Elolvasom

Bár a magyar diákok még mindig a világ élvonalához tartoznak a reáltárgyak terén, az utóbbi négy évben mégis sokat romlott a teljesítményük – derült ki egy 59 ország részvételével zajló felmérésből.

Közoktatás Eduline

Sok diák a magas költségek miatt nem kezdi meg az egyetemet

Elolvasom

A Magyar Nemzet szerint komoly problémát jelent a hazai felsőoktatásban, hogy a felvételt nyert hallgatók jelentős része különösebb indoklás nélkül nem iratkozik be az iskolába, és nem kezdi meg tanulmányait szeptemberben. A lap szerint sokan a magas költségektől riadnak vissza.

Közoktatás Eduline

Diákkarácsony külföldön

Elolvasom

Miről másról is szólna a karácsony, mint a békességről, a szeretetről és persze a családról. Hazánkban minimum szentségtörésnek számít - de egy súlyosabb sértéssel is felér, ha az ember nem otthon tölti a Szentestét. Vannak azonban diákok, akik féléves, éves tanulmányi ösztöndíjat kapnak valamilyen országba, és bizony nem olyan egyszerű egy pár nap erejéig visszatérniük.

Közoktatás Eduline

Szorongóbbak a válság miatt a diákok

Elolvasom

Ahogyan a családok világszerte szembesülnek megtakarításuk, otthonuk, munkájuk elvesztésével, úgy szorulnak gyermekeik érzelmi támogatásra. Legalábbis ezt tanácsolja Dr. Michele C. Thorne gyermekpszichológus, az Indiana Egyetem és a Riley Gyermekkórház szakembere a szülőknek. Tudomásul kéne ugyanis venni, hogy még az újszülött gyermekek is átveszik a szülői stressz érzelmi tónusát. A doktornő szerint minden korosztálynak – beleértve a tinédzsereket is – szüksége van arra, hogy megnyugtassák: biztonságban vannak, és törődnek velük, bárhogy is boldoguljon a családjuk.

Közoktatás Eduline

A magyar diákok nem elég mobilisak

Elolvasom

Ahogy már beszámoltunk róla, októberben – 9 ország 44 felsőoktatási intézménye részvételével – került sor az International College Days 2008 elnevezésű nemzetközi felsőoktatási kiállításra Münchenben és Berlinben. Olyan rangos külföldi egyetemek mellett, mint a Yale és a londoni Richmond University Magyarországot, illetve az egész kelet-közép európai régiót a Budapesti Gazdasági Főiskola egyedüliként képviselte. A hír több kérdést is felvetett bennünk, melyeket végül Dr. Ferkelt Balázsnak, a BGF tudományos rektor-helyettesének szegeztünk

Közoktatás Edupress

Három diák plágiumot követett el Kaposvárott

Elolvasom

Plagizáláson ért három diákot a Kaposvári Egyetem. A gazdaságtudományi kar végzős hallgatói szakdolgozatukba egyszerűen átemeltek bizonyos részeket korábban megjelent szakmai munkákból. A dolgozatokat visszavonatta az intézmény, új munkát kell beadniuk a hallgatóknak, legközelebb januárban államvizsgázhatnak - adta hírül a sonline.hu.

1
15 16 17 18 19 20 21