szerző:
Eduline

Számítógépes hiba miatt tűntek el az érettségi adatok az Educatio Kft. vizsgálata szerint - tudta meg az Oktatási Hivatal elnökétől az MTI hétfőn.

Bakonyi László a vizsgálat eredményét ismertetve elmondta, hogy egy hardverhiba vezetett az adatok eltűnéséhez, ezért kellett az adatokat visszatölteni. Külső behatolás nem történt, az oldalt nem törték fel - hangsúlyozta.

Az érettségi adatok február 4-én tűntek el az Educatio Kft. számítógépes rendszeréből. Azóta a mentési folyamatot átgondolták, s újabb és újabb módszerek alkalmazásával igyekeznek megelőzni az ilyen eseteket, hogy ne kelljen újból adatvisszatöltést végrehajtani - közölte Bakonyi László.

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy becslések szerint mintegy kétezer diák adatait érintették a történtek. Ennek fele az érettségi és fele a felvételi jelentkezés. Országos jelenségről volt szó, gimnáziumokat, szakközépiskolákat egyaránt érintett az eset - tette hozzá.

Az OH vezetője korábban elmondta, hogy a leadott érettségi-felvételi jelentkezések érvényesek, egyetlen diákot sem érhet hátrány a történtek miatt. Bakonyi László hangsúlyozta: a diákoknak, szülőknek nincs teendőjük, az iskoláknak kellett ismét elküldeniük az adatokat. Azoknak jelentett mindez többletmunkát, akik az adatokat rögzítik.

 
mti