szerző:
Eduline

Újabb ámokfutómerényletet követtek el csütörtökön Németországban. Az első hírek szerint ezúttal egy 23 éves támadó késsel rárontott a tanárokra egy ludwigshafeni szakképző iskolában.

A támadásban egy tanár életét vesztette, több másik ember pedig megsebesült, de számuk még nem ismert. A 23 éves tettest az oktatók ártalmatlanná tették, majd a rendőrség őrizetbe vette.

Az iskolaépületet kiürítették, és rendőrök, mentők vették körül. A hatóságok megkezdték az eset kivizsgálását, a tettesről azonban részleteket egyelőre nem közöltek. A történtekről azonnal tájékoztatták Kurt Becket, Rajna-Pfalz tartomány miniszterelnökét, aki a tartományi látogatáson tartózkodó Horst Köhler államfőt kísérte éppen.

Az elmúlt időszakban Németországban több hasonló merénylet történt. Tavaly márciusban óriási sokkot okozott, amikor a baden-württembergi Winnendenben egy 17 éves ámokfutó volt iskolájában több tanárral, illetve diákkal, majd menekülés közben több járókelővel, valamint önmagával is végzett. A merénylet összesen 16 halálos áldozatot követelt.
mti