szerző:
Eduline

Miért különleges az equadori béka? Ezzel a kérdéssel indult el a HVG középiskolásoknak szóló kvízjátékjátéka múlt héten és ez az a kérdés amire már valószínűleg több ezer diák vágja rá a választ az ország minden területéről.

Nézzük a számokat, hogy eddig honnan és mennyien jelentkeztek. Az oldalon eddig közel 3400-an regisztráltak az ország több mintegy 390 iskolájából és ők eddig 608 csapatot hoztak létre. Van is miért játszani, hiszen igazi nyereményeső vár a győztesekre, akár egyéniben, akár a csapatban vagy az iskolájuk színeiben lesznek a legjobbak. Persze ezért meg is kell küzdeniük, hiszen 8 héten keresztül minden héten 100 - a HVG szerkesztősége - által összeállított kérdésre kell válaszolniuk, amelyek a hetilap aktuális számában megjelent összes témát érinthetik.

Bár csak az első forduló zárult le eddig, már most megnézhetitek, hogy kik vezetik a legtöbb jó válasszal a toplistát. Az iskolák között az első helyért nagy a harc egy szolnoki és egy békéscsabai középiskola között, de az első tízben találunk még győri és több budapesti iskolát is. A csapatok között egyelőre a pálmát a sokatmondó „csajcsapat 12. G” viszi, de jól teljesítenek a „spenóthuszárok” vagy a „közgazdász csajok” is.

Regisztrálni itt tudsz, jövő hétre pedig több mint valószínű, hogy arra a kérdésre is tudni fogod a választ, hogy mi az az izoglossz vonal. Jó olvasgatást és játékot addig is.

 
eduline