Felsőoktatás Czervan Andrea

Céges ösztöndíjak: mindenki jól jár

Elolvasom

Újfajta képzési rendszert vezetett be tavaly három felsőoktatási intézmény: a hallgatók tanulmányi idejük egy részét szakmai gyakorlattal töltik, amely összhangban van az egyetemi tananyaggal. Az egyetemisták és főiskolások szakmai tapasztalattal könnyebben helyezkedhetnek el, ráadásul a cégektől ösztöndíjat is kapnak.

Felsőoktatás Eduline

Tényleg egyeztettek az oktatási államtitkársággal a "túlélő" egyetemek rektorai

Elolvasom

Sem a győri Széchenyi István Egyetem, sem a soproni központú Nyugat-Magyarországi Egyetem rektora nem kívánta kommentálni szerdán az MTI-nek az állami fenntartású felsőoktatási intézmények tervezett új struktúrájáról megjelent információkat. Az utóbbi intézmény vezetője azonban azt megerősítette, hogy a témában a múlt héten valóban volt egyeztetés.

Felsőoktatás Eduline

Pokorni: nagy fordulat előtt áll a magyar felsőoktatás

Elolvasom

Átalakítja és megrostálja a magyar felsőoktatást az a fordulat, amely előtt áll - hangoztatta Pokorni Zoltán fideszes parlamenti képviselő, az Országgyűlés oktatási, tudományos és kutatási bizottságának elnöke a győri Széchenyi István Egyetem szerdai rendezvényén.

Felsőoktatás Eduline

Így trükköznek a vizsgajelentkezéssel a hallgatók

Elolvasom

Elérhetetlen volt a győri Széchenyi István Egyetem Neptun rendszere a vizsgaidőszak előtt: az egyetem főtitkára szerint hiába lenne több szerver, akkor sem tudnának 12 ezren egyszerre belépni a rendszerbe, ahol többek között a vizsgákat vehetik fel a hallgatók. Ráadásul néhány trükköző informatika szakos hallgató miatt szigorítani kellett a neptunos vizsgajelentkezés szabályain.

1 2 3