Felsőoktatás eduline/mti

Minden állami vezetőt egyetemre küldene Orbán

Elolvasom

A kormánynak célja, hogy valamennyi állami vezető részesüljön államtudományi képzésben, legyen szó területi vagy központi szerv vezetőjéről - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) lapjának adott interjújában.

Közoktatás Eduline

Az oktatási jogok bizosa dönt a történelemkönyvbe került miniszterelnökök kérdésében

Elolvasom

Nem csak szülők, de szakértők is úgy vélik, hogy kiegyensúlyozottság nélkül került bele a 8. állami történelemkönyvbe Orbán Viktor, Gyurcsány Ferenc és Medgyessy Péter miniszterelnökök. Az MSZP Aáry-Tamás Lajoshoz fordul, hogy vizsgálja ki, hogy szabályszerű-e a politikusok megjelenítése, mert szerintük Orbánról kedvezőbb képet festenek.

Közoktatás eduline/mti

Lázár: Abszurd, hogy a miniszterelnök felelős a krétahiányért

Elolvasom

Új nemzeti alaptantervre, a tanulói terhek csökkentésére, a pedagógus-továbbképzési rendszer átalakítására tett javaslatot Palkovics László oktatási államtitkár a kormánynak - mondta Lázár János miniszter szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján. Beszélt a krétahiány miatti felelősségről is.

Közoktatás Eduline

Balog rácáfol pártjára: nem a bérükért tüntetnek a tanárok

Elolvasom

Hetek óta rendszeresen a pedagógusok béremelését hozta fel válaszul a tanári tiltakozási hullámára a kormány és a Fidesz-KDNP, bár a tanárok 25 pontos követelése között nem igényeltek béremelést. Balog Zoltán miniszter nyilvánosságra került levele gyakorlatilag elismeri, hogy nem a béremelésről szólnak a tanári tiltakozások.

Közoktatás eduline/mti

Orbán szerint jó irányba indultak el az oktatásban

Elolvasom

A 2010 előtti oktatási rendszerhez nem szabad visszatérni - közölte pénteken Orbán Viktor miniszterelnök, aki szerint a kormány jó irányba indult el az oktatásban. Beszélt még a béremelésről, de konkrét ígéretet nem tett a lázadó pedagógusoknak. Úgy tűnik, a kormány csak az általa létrehozott Nemzeti Pedagógus Kart tartja legitim partnernek, legalábbis ezt lehet leszűrni Orbán szavaiból.

Felsőoktatás Eduline

Orbán Viktor így szólt a muszlim hallgatókhoz

Elolvasom

Orbán Viktor úgy fogalmazott egy mai rendezvényen, hogy a migránsválság ellenére is továbbra is várja Magyarország a külföldi hallgatókat. A muszlim országokból jövő hallgatókhoz odafordulva felhívta a figyelmüket arra, hogy Magyarországon keresztény gyökerű politika érvényesül, és a keresztény tanítás tiltja a muszlimellenességet.

Közoktatás MTI

Van, ahol a tanárok háromnegyede sztrájkolna: levelet írtak Orbán Viktornak

Elolvasom

Alulfinanszírozott, túlcentralizált és bürokratizált a köznevelés, nincs tekintettel a gyerekekre, van iskola, ahol már a tanárok háromnegyede sztrájkolna, és vannak, akik harmadik hónapja nem kaptak fizetést - derült ki a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) fórumán Budapesten szombaton elhangzott felszólalásokból, melyek alapján a szervezet levélben fordul Orbán Viktor miniszterelnökhöz.

1 2 3 4 5 6 7