Felsőoktatás Eduline

Minden tizedik dolgozóját elbocsátja a Nyíregyházi Főiskola

Elolvasom

Minden tizedik dolgozóját elbocsátja a Nyíregyházi Főiskola – tudta meg az eduline. Az intézmény állami támogatása öt év alatt felére csökkent, ezért a létszámleépítés mellett további takarékossági intézkedésekre kényszerülnek: a kevés jelentkezőt vonzó szakok közül többet már az idei felvételin sem hirdettek meg, a szerkezeti átalakításokról pedig a tanév végéig döntenek.

Felsőoktatás Czervan Andrea

Megszűnhet a Szolnoki Főiskola önállósága

Elolvasom

Úgy tűnik, a rektorok többsége beletörődött a kormány felsőoktatási integrációs terveibe. Van, ahol már a "beolvadási szándéknyilatkozatot" is aláírták, máshol továbbra sem hajlandóak feladni az önállóságot. Június 30-ig kellett leadni az intézményfejlesztési terveket az erőforrás-minisztériumnak, a végső döntés a kormányé. A rektorok szeptemberre várják az első visszajelzéseket.

Felsőoktatás Czervan Andrea

Itt a feketelista: feltrancsírozná az egyetemeket és főiskolákat a kormány?

Elolvasom

Hiába küldenek június végéig meggyőző fejlesztési tervet az oktatási államtitkárságnak a vidéki és budapesti főiskolák, többségük az integrációt nem kerülheti el. Úgy tudjuk, Debrecenben, Nyíregyházán és Szolnokon is tárgyalnak az integrációról, a felsőoktatási helyettes államtitkár pedig sorra járja az intézményeket. Van olyan rektor, aki szerint kár egyeztetni, a döntést úgysem ők, hanem a kormány hozza majd meg.

1 2