Felsőoktatás Eduline

A közszolgálati egyetemnek lehet, amit senki másnak

Elolvasom

Tovább erősítette a kormány a Nemzeti Közszolgálati Egyetem kivételezett helyzetét, hatalmas versenyelőnybe juttatva más egyetemekhez képest. Az NKE ugyanis mostantól kezdve nincs a Magyar Akkreditációs Bizottsághoz kötve, így akár indíthat olyan szakokat is, amiket a bizottság rendre elkaszált itthon.

Felsőoktatás Eduline

Nagy viták jönnek: ki dönt majd az egyetemi szakok indításáról?

Elolvasom

A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) helyett a következő években már az oktatásért felelős miniszter döntene a főiskolák és egyetemek új képzéseinek indításáról – ez olvasható az új felsőoktatási törvény tervezetének januári változatában. A MAB szerepének „újragondolását” többen támogatják – az már most biztos, hogy az akkreditációs rendszer átalakítása komoly vitákat vált majd ki.

Felsőoktatás Eduline

Új alapszakot indít a Debreceni Egyetem

Elolvasom

Sportszervező alapképzés indulhat a Debreceni Egyetemen (DE), miután a nemzeti erőforrás miniszter elrendelte, hogy az Oktatási Hivatal vegye nyilvántartásba a DE kérelmét; az erről szóló dokumentumot Halász János, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium parlamenti államtitkára pénteken adta át Fábián István rektornak.

Felsőoktatás Eduline

Látogatás után - döntés előtt

Elolvasom

Véget ért a Magyar Akkreditációs Bizottság (MAB) Látogató Bizottságának három napos látogatása a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen. A Bizottság munkájáról, az egyetem intézményeinek, menedzsmentjének közreműködéséről kérdeztük Prof. Dr. Szabó János DSc rektort.