Felsőoktatás Nagy Barnabás

A legnagyobb csendben csatolt el szakokat a kormány: tovább hízik a közszolgálati egyetem

Elolvasom

Miközben a fél ország a Műegyetem gazdasági karának kiválásával foglalkozott, a kormány szép csendben újra kiváltságos helyzetbe hozta a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet (NKE). Ezúttal az egyik utolsó - és nem éppen erős lábakon álló - állami főiskola, a bajai Eötvös József Főiskola két intézetét csatolják az NKE-hez. A novemberi, nemzetbiztonsági okokkal magyarázott döntést persze nem verték nagydobra.

Felsőoktatás Czervan Andrea

Megszűnhet a Szolnoki Főiskola önállósága

Elolvasom

Úgy tűnik, a rektorok többsége beletörődött a kormány felsőoktatási integrációs terveibe. Van, ahol már a "beolvadási szándéknyilatkozatot" is aláírták, máshol továbbra sem hajlandóak feladni az önállóságot. Június 30-ig kellett leadni az intézményfejlesztési terveket az erőforrás-minisztériumnak, a végső döntés a kormányé. A rektorok szeptemberre várják az első visszajelzéseket.

Felsőoktatás Edupress

NVT: veszélyben négy felsőokatási intézmény?

Elolvasom

Négy felsőoktatási intézmény küzd jelentős anyagi nehézségekkel - derül ki a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács (NVT) az egyetemek, főiskolák beszámolóiból készített elemzésből. A Magyar Nemzet december 18-ai lapszámában olvasható: veszélyben van az Eötvös József Főiskola, a Dunaújvárosi Főiskola, a Szolnoki Főiskola és a Nyugat-magyarországi Egyetem, melyek a hozzájuk tartozó vagyon értékénél nagyobb PPP-beruházásokat indítottak el.

Közoktatás Eduline

Három az egyben – a tudáspotenciál gyűjtőhelye

Elolvasom

Dr. Tudás Kabinet alakult a Dél-alföldi régió tudományos, felsőoktatási és innovációs életének összefogására. A régió valamennyi felsőoktatási intézményét, kutatóintézetét és kamaráját magába tömöríteni kívánó kezdeményezés a tervek szerint 40 ezer hallgató és több ezer kutató gyűjtőhelyévé válik a jövőben.