szerző:
Eduline

Ilyen elnevezésű kar még nem volt az országban, de a Közszolgálati Egyetemen most ilyen alakult.

©

Az év elején számolhattunk be róla, hogy a bajai Eötvös József Főiskolától (EJF) a Belügyminisztérium kezdeményezésének zöld utat adva csendben elcsatolja a kormány a Vízépítési és Vízgazdálkodási Intézetet, valamint a Vízellátási és Környezetmérnöki Intézetet. A két intézet január végére a Nemzeti Közszolgálati Egyetemhez (NKE) került.

A 2017. február 1-én, Baján megalakult Víztudományi Kar létrehozásának célja elsősorban a hazai vízgazdálkodási szakemberképzés és a szakma utánpótlásának biztosítása, továbbá egy olyan kutatási-oktatási központ kialakítása, amely nemzetközi viszonylatban is szakmai bázisként szolgálhat a jövőben - írja az NKE közleménye az alapítás alkalmaából csütörtökre tervezett ünnepi szenátusi ülés apropóján.

Az EJF egyike volt annak a két állami főiskolának, mely nem kapott alkalmazott tudományok egyeteme lenevezést a kormánytól. A két intézetét sem vonták össze karrá (ami segíthetett volna az egyetemi minősítés elnyerésében), amire viszont a kormány egyik kedvencének számító NKE-nek mindjárt az átvételt követően lehetősége volt.

Felvételizők, figyelem! Ha ide jelentkeztek, nagyon kell figyelnetek

Feldarabolt a kormány egy mozaikegyetemet, de főiskolát is felminősítettek, így februártól már más intézmények állítják ki a diplomákat. ELTE lesz Szombathelyen A Nyugat-magyarországi Egyetem több kisebb intézménye miatt a működése nem volt hatékony a kormány szerint, ezért átalakításon esik át, a neve is megszűnik februártől.