Felsőoktatás Eduline

Így tehetjük tönkre egyetemi karrierünket: "tanácsok" doktoranduszoknak

Elolvasom

Jónéhány út kínálkozik erre. Lehet az ember például zsémbes doktorandusz. Kiégett adminisztrátorrá is válhat, mondjuk dékánhelyettesként. Lehetséges még: öregedő, önkéntes remeteként élni a saját tanszéktől is elszigetelődve, aztán médiatudósként, akinek újságírók keresik a kegyeit, de kiröhögik a kollégái – ad tanácsot kezdő, egyetemi kudarcokra vágyó doktoranduszoknak Carl Elliott, a minnesotai egyetem bioetikai központjának professzora.

Felsőoktatás Edupress

Egyetemi hallgatók, akik után kapkodnak a külföldi munkaadók

Elolvasom

A tehetségek felismerésével és pályára állításával együtt jár az agyelszívás kockázata, ezért a doktoranduszok között a legjobbaknak biztosítani kell plusz egy évet kutatásaik befejezésére - mondta el a készülő felsőoktatási törvénnyel kapcsolatban Szendrő Péter, az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) elnöke.

Közoktatás Eduline

Erasmus Mundus

Elolvasom

Az Erasmus Mundus egy olyan közösségi program, melynek célja, hogy magas színvonalú európai képzést nyújtson a legkiválóbb hallgatók részére, érkezzenek azok a világ bármely részér_l is. Az Európai Bizottság ezért a program keretében támogatást nyújt a fels_oktatási intézmények együttm_ködéséhez, és ösztöndíjat kínál európai és Európán kívüli hallgatóknak és oktatóknak. Ezen kívül pedig olyan projekteket is támogat, amelyeknek célja, hogy növelje az európai fels_oktatás vonzerejét.

Közoktatás Eduline

Új elnökség a DOSZ élén

Elolvasom

2009. január elsejétől új elnökség képviseli a hazai doktorandusz hallgatók érdekeit. A Doktoranduszok Országos Szövetsége a felsőoktatási törvény értelmében a doktoranduszok országos hatáskörű érdekvédelmi szervezete, amely véleményt nyilváníthat, és javaslatot tehet a doktori képzéssel kapcsolatos bármely kérdésben.