Felsőoktatás Csik Veronika - Szabó Fruzsina

Csak Budapesten maradnak állami egyetemek: ilyen lesz a felsőoktatás térképe szeptembertől

Elolvasom

Újabb tíz egyetem modellváltására bólinthat rá az Országgyűlés néhány héten belül – augusztustól többek között a debreceni, a szegedi és a pécsi is alapítványi egyetemként működik tovább. Ez egyben azt is jelenti, hogy az országból pár kivétellel eltűnnek majd az állami felsőoktatási intézmények. Vidéken egyetlen állami egyetem sem marad.

Felsőoktatás Szabó Fruzsina

Szigor vár a hallgatókra, maradnak az egyetemek - íme a felsőoktatási javaslat

Elolvasom

Egy évvel a koncepció nyilvánosságra hozása után benyújtotta a parlamentnek a felsőoktatási törvény javaslatát a nemzetierőforrás-miniszter. A 110 oldalas dokumentumból több olyan elem hiányzik, amely az október végi változatban még szerepelt: marad az egyetemi cím, a jól teljesítő intézményeket kutatóegyetemmé vagy alkalmazott kutatások főiskolájává minősítheti a tárca.

Felsőoktatás Eduline

Nem kommentálta Hoffmann a Corvinus megszüntetéséről szóló hírt

Elolvasom

Az oktatási államtitkárság nem kívánta kommentálni az MTI megkeresésére szerdán az origo.hu hírét, miszerint a mostani 29 állami fenntartású felsőoktatási intézmény helyett mindössze 16 maradhat, Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár már egyetemi vezetőkkel is egyeztetett erről az internetes lap szerint; a Magyar Rektori Konferencia elnöke sem akart egyelőre véleményt nyilvánítani.