szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Bár ez az év sokkal nehezebbnek bizonyult, mint az eddigiek, szerencsére jócskán akadtak olyan hírek, ahol a kedvesség, a cukiság volt a központban. Most összegyűjtöttük őket.

Rögtön az év elején írtunk az iskolai kuponosztásról, ami egy kedves kezdeményes, reméljük jövőre is lesz ilyen. Szintén januárban bukkantunk egy vicces beírásra egy régi iskolai ellenőrzőben, ami azért született, mert az iskola két tanulója lóversenyt szervezett.

Az év elején történt az is, amikor budaörsi Illyés Gyula Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskolában a tanárok is tánccal lepték meg a közönséget. Egy különleges iskolai évkönyvről is beszámoltunk, amiben a fiatal Leonardo DiCaprio szerepelt. Amerikában történt az az eset, mikor az egy édesanya elindult 2 gyerekével az iskolába, azonban amikor megérkezett észrevette, hogy üres az autó hátsó ülése.

A koronavírus alatt Waldo, a csíkos ruhás, szemüveges fiú is arra hívta fel a figyelmet, hogy inkább mindenki maradjon otthon, Amerikában pedig egy fiatal tanárnő nagyon kedves módszert talált ki arra, hogy tudassa diákjaival, hiányoznak neki. Közben mi is csatlakoztunk a #taps a tanároknak is köszönetnyilvánításhoz.

A digitális oktatás kezdetén osztályfőnöki dicséretben részesítette a szülőket egy tanárnő és számtalan mém is született a távoktatás hatására. A 18. kerületi Karinthy Frigyes Gimnázium diákjai videóban mondtak köszönetet tanáraiknak, míg egy másik iskola ablakára a "Hiányoztok!" felirat került fel a diákoknak. A Hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskola is csatlakozott a piros szív kezdeményezéshez.

Márciusban találkozhattunk először a vasalódeszkás tanárral, aki videójában azt mutatta be, hogy milyen alternatív megoldások vannak az otthoni sportolásra. Ennek hatására a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola tanára egy vasalódeszkáról osztotta ki a bizonyítványokat az évzárón. Egy óvónő videóját is sokan osztották meg, aki hasonló módon tartott online foglalkozásokat.

A siklósi Kanizsai Dorottya Általános Iskola diákjai megható videóban köszönték meg az egészségügyben dolgozók munkáját, és közben egyre több iskola ablakában lehetett látni kedves üzeneteket, melyeknek a száma hétről hétre nőtt. A pécsi Belvárosi Általános Iskola tanárai egy kedves videóüzenetet készítettek a diákoknak. A budapesti Szent Angéla Ferences Általános Iskola és Gimnázium diákjai is különlegesen vettek búcsút az iskolától és tanáraiktól, és megható kisfilmmel búcsúztatta diákjait egy győri középiskola is. Egy amerikai kisfiút csúfoltak a neve miatt, ezért egy Corona márkájú mechanikus írógépet küldött neki ajándékba Tom Hanks.

Ebben az évben beszámoltunk két olyan diákról is, akik már nyugdíjas éveikben szerezték meg diplomájukat vagy érettségiztek. 67 évesen tett emelt szintű érettségit a Miskolci Nemzeti Színház színművésze, és 96 évesen szerzett diplomát egy szicíliai férfi. Júniusban a vácdukai Benedek Elek Általános Iskolában Győrfi Pál is felkerült a tablóra a végzősök mellé, egy nagyon megható beszéddel búcsúzott a Pannonhalmi Bencés Gimnázium egyik diákja, és egy fővárosi iskola hetedikesei az egyik diák családjának kertjében tartották bizonyítványosztójukat. Ősszel az AKG diákjai egy ódával készültek a tanáraiknak, és hatalmas sikert arattak. A Pesthidegkúti Waldorf Iskola igazgatója pedig egy szívmelengető levelet írt a diákoknak, tanároknak és szülőknek.

Összeszedtük a távoktatás gyöngyszemeit is, amiken igazán jókat lehet nevetni és egy 30 éve "ellopott" könyv is visszakerült a könyvtárba. Novemberben pedig szuperintelligens kutyák lepték el az ELTE egyik tanszékét, erről itt olvashattok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!