szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Soha nincs késő megvalósítani a gyerekkori álmainkat - ezt bizonyította be egy 96 éves férfi is Olaszországban, aki egész életében arról ábrándozott, hogy egyszer diplomája lesz. Múlt pénteken az évfolyamának legjobb eredményével, kitüntetéssel szerezte meg a BA fokozatú filozófiadiplomáját.

Korábban mindig volt valami, ami megakadályozta a 96 éves Giuseppe Paternòt abban, hogy beteljesítse gyerekkori álmát és diplomát szerezzen. Azt azonban már nem hagyta, hogy az életkora vagy éppen a koronavírus-járvány az újtába álljon - szúrta ki Olaszország legidősebb elsődiplomását a 24.hu.

Giuseppe Paternònak nem volt egyszerű gyerekkora, ezért már nagyon fiatalon el kellett kezdeni dolgozni, hogy támogathassa a családját. Majd a második világháborúban behívták katonának, ezt követően pedig az állami vasúttársaságnál helyezkedett el, amit nem igazán szeretett, viszont ekkor már nős volt és a gyerekeit is el kellett tartania.

Ez idő tájt nem volt túl sok szabadideje, de azt a keveset is a tanulásra fordította, aminek meg is lett az eredménye: 31 éves korában, esti tagozaton leérettségizett. A legnagyobb álma azonban még mindig a diploma megszerzése volt, éppen ezért 2017-ben beiratkozott a Palermói Egyetem filozófia szakára. Minden nap reggel hétkor ébredt, és tanult ebédidőig. Délután pihent, aztán este visszaült a könyvei mellé és tanult éjfélig. Mivel a számítógépet már nem tanulta meg kezelni, ezért írógépen írta a beadandóit.

A szomszédai sosem értették, hogy az ő korában már minek vesződik ennyit egy oklevél miatt. "Nem értették meg, hogy az álmomat akarom valóra váltani, és ennek semmi köze ahhoz, hogy hány éves az ember" - mondta.

Giuseppenek már csak néhány vizsgája lett volna hátra, amikor kirobbant a koronavírus-járvány. Mivel a kora miatt ő különösen veszélyzetetettnek számít, számítógépes ismereteinek a hiányában pedig az online oktatásba sem tudott bekapcsolódni, ezért a családja szerette volna, ha halaszt egy félévet. A 96 éves férfi azonban ragaszkodott hozzá, hogy még most teljesíthesse a vizsgáit. Ezt azzal indokolta, hogy az ő korában már a vírus nélkül sem lehet biztos benne, hogy egyáltalán megéri-e az őszt.

A férfinak azonban sikerült megvalósítania az álmát, ugyanis múlt pénteken az évfolyamának legjobb eredményével, kitüntetéssel szerezte meg a BA fokozatú filozófiadiplomáját. A következő célja a mester fokozat megszerzése, ami nem is tűnik annyira hihetetlennek, hiszen az édesanyja is megérte a százat. Giuseppe pedig bízik abban, hogy a genetika az ő pártjára áll.

"U Can't Touch this" - ilyen, amikor az iskolaigazgató dalban üzen a diákoknak

Zseniális videó pörög a neten: a koronavírus és a távoktatás után így kell visszatérni az iskolába - legalábbis egy amerikai iskola igazgatója szerint.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!