szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szegedi Dezső, a Miskolci Nemzeti Színház Jászai Mari-díjas színművésze azért érettségizett emelt szinten, hogy a Miskolci Egyetemre járhasson.

Szegedi Dezső robogóval érkezett a Zrínyi Ilona Gimnáziumba, hogy ott emelt szintű érettségit tegyen társadalomismeretből- írja a Minap. A hatvanhét éves Jászai Mari-díjas színművész már januárban elhatározta, hogy tágítani szeretné ismereteit.

null

null

Van egy kis társaságunk, aminek tagjaival közéleti témákról is szoktunk beszélgetni, ha összeülünk. Januárban jöttem rá, hogy kevés az, amit én erről a világról tudok. Így indultam el a társadalomtudományok felé. A Miskolci Egyetem felkészítő kurzust indított, amire jelentkeztem. Ez csodálatos élmény volt nekem, minden órát élveztem, mert olyan felkészültségű tanárokat ismerhettem meg, akikre felnézek. Aztán beadtam a jelentkezésemet az intézmény szociológia és kulturális antropológia szakára. Ehhez azonban emelt szintű vizsgát kellett tennem.

- mondta a színművész a Minapnak. Szegedi Dezső elmondta, hogy negyvenkét évvel ezelőtt érettségizett a Földes Ferenc Gimnáziumban működő Dolgozók Gimnáziumában. Akkoriban tervben volt, hogy a Soproni Egyetemre megy és a faiparban fog dolgozni, de a színház világa beszippantotta, így végül színész vizsgákat tett és ott ragadt.

null

null

Most pedig úgy döntöttem, társadalomtudományt tanulok majd, hiszen a fiam és a lányom is elvégezte a szociológia szakot az ELTE-n. A társadalomtudomány irgalmatlanul nehéz, de őrületes, fantasztikus tudást ad. Eddig nem is hallottam olyanról, mint objektív relatív depriváció. Aztán az ember elolvassa, előadást hallgat róla, és rájön, nem is olyan nehéz.

-mondta a színművész, aki múlt héten szerdán érettségizett társadalomtudományból.

Néhány tipp a rendhagyó vizsgaidőszakhoz

Néhány egyetemen már tart, van ahol pedig holnaptól kezdődnek hivatalosan a tavaszi, nyári vizsgák. Egy biztos, ez a vizsgaidőszak más lesz, mint a többi. Mutatunk néhány tippet, amire érdemes figyelnetek a távoktatásban zajló vizsgák idején.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!