szerző:
Eduline

Tizenöt különböző nyelven ért a Waverly Labs okosfülhallgatója, a Pilot, amely azonnal fordítja a beszélgetést.

Az Index azt írja, a Pilot angol, francia, olasz, portugál, spanyol, német, orosz, arab, görög, hindu, lengyel, török, mandarin, japán és koreai nyelven is tud.

Az eszközt androidos és IOS-es okostelefonnal is lehet szinkronizálni; a fordítást a telefonos keretszoftver végzi. Beszélgetés előtt beállíthatjuk a hallott nyelvet és a fordítási nyelvet, majd a mikrofon gombját megnyomva belebeszélhetünk az alkalmazásba, az egyik vezeték nélküli füldugót odaadhatjuk a beszélgetőpartnerünknek, így a szoftver villámgyorsan közvetíthet a tárgyaló felek között.

A Waverly szerint a szöveg feldolgozása és a fordítás között a tervezettnél hosszabb idő telik el, a fejlesztők dolgoznak rajta, hogy csökkentsék a késlekedést, további hátrány, a Pilot még csak azoknak a beszédét fordíthatja le, akik viselik az egyik fülhallgatót, de a tervek szerint hamarosan mindenkit megérthetünk vele, aki a környezetünkben beszél.

Ennél zseniálisabb fordító kütyü még soha nem volt a kezetekben: videó

Az utolsó simításokat végzik a kütyün, amely mellett majdnem természetes tempóban beszélgethet két ember, aki amúgy nem érti egymás nyelvét - írja a hvg.hu. A hvg.hu azt írja, a hagyományos fülhallgatóktól eltérően itt nem ugyanaz az ember dugja őket a füleibe, az egymással eltérő nyelven beszélgető két félnek kell egy-egy.