szerző:
MTI

Egy polgármester is érintett a nyelvvizsgabotrányban - erősítette meg az Origo információját Gyugyi Csilla, a Pest...

©

Egy polgármester is érintett a nyelvvizsgabotrányban - erősítette meg az Origo információját Gyugyi Csilla, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-nek. A szóvivő ugyanakkor cáfolta, hogy a gyanúsítottak között országgyűlési képviselő, illetve helyi képviselők neve felmerült volna.

Megerősítette, hogy köztisztviselők is szerepelnek a gyanúsítottak között, így 58 rendőr, 24 katasztrófavédelmis, 20 büntetés-végrehajtási dolgozó és tíz, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal állományába tartozó munkatárs. A márciusban kezdett nyomozásnak jelenleg 602 gyanúsítottja van, és további gyanúsítások várhatók.

A vesztegetés és más bűncselekmények miatt indított eljárás alapja, hogy közvetítők keresték meg azokat, akiknek nyelvvizsgára volt szükségük, és pénzért előre átadták a nyelvvizsga írásbeli feladatsorát, továbbá megmondták azt is, mit fognak kérdezni a szóbeli vizsgán - mondta Gyugyi Csilla. Az ügyben több nyelviskola is érintett - tette hozzá a szóvivő. Beszámolt arról is, hogy a gyanúsítottak közül egy előzetes letartóztatásban van, öten pedig házi őrizetben.